ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ, ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το κτίριο θάνατος των ΕΛΤΑ στην Πάτρα

ΔελτίοΤύπου748 / Αθήνα 19  Ιουλίου 2023

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Ο Δημόκριτος κάνει την πραγματογνωσύνη, ο Δημόκριτος υπερασπίζεται τους υπόπτους και στο τέλος το γεμάτο αμίαντο κτίριο των ΕΛΤΑ Πατρών βγαίνει πεντακάθαρο. Και οι έξι καρκίνοι υπαλλήλων των ΕΛΤΑ μέσα στο τελευταίο έτος; Α ρε Δημόκριτε αν ζούσες…

ΤΟ ΠΑΚΟΕ σήμερα βγάζει στη δημοσιότητα όλες τις καταγγελίες για το Κτίριο – Ολετήρας για να μάθουν οι πολίτες όλη την αλήθεια. Συγκεκριμένα:

Προς

τον κ. Νουνέση, Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

τον κο Θόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

ΚΟΙΝ: κα Αθηνά Σουγλέρη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ» (ΠΑΚΟΕ) (www.pakoe.gr), τον οποίο έχει ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο η κα Αθηνά Σουγλέρη, μηχανικός του κτιρίου των ΕΛΤΑ Πάτρας  και αναφορικά με την υπόθεση που εκκρεμεί στον 19ο Πταισματοδίκη Αθηνών με ΑΒΜ Α 21/2833 και ΕΓ/Ε21-343 στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, για την οποία έχει ασχοληθεί ο Δημόκριτος από το 2009, ζητώ και από μέρους μου την εξαίρεση του κου Μπούκου, ερευνητή του οργανισμού σας, επειδή έχει οριστεί ως τεχνικός σύμβουλος των υπόπτων (εταιρεία ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ) για να παρακολουθεί τις μετρήσεις αμιάντου που θα κάνει στο κτίριο ΕΛΤΑ Πάτρας ο Φυσικός-Ερευνητής κος Πολυμέρης, ο οποίος έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές ως πραγματογνώμονας για τη συγκεκριμένη υπόθεση και είναι και αυτός υπάλληλος του Δημόκριτου.

Η ταύτιση αυτή, δημιουργεί από την πλευρά μας αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα των πορισμάτων των παραπάνω εμπλεκομένων.

Φρονώ ότι θα πρέπει να γίνει και 2η πραγματογνωμοσύνη από άλλο φορέα, προτεινόμενο είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τέλος σας θέτω το ερώτημα:

Ο Κος Μπούκος που έχει οριστεί ως τεχνικός σύμβουλος από την εταιρεία ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ έχει τη δυνατότητα εκ της συμβάσεώς του να ασκεί και ιδιωτικό έργο με αμοιβή; Εν προκειμένω, να παρακολουθεί τις μετρήσεις αμιάντου του ως άνω πραγματογνώμονα στο κτίριο των ΕΛΤΑ Πάτρας και να υποβάλει εγγράφως τις παρατηρήσεις του για λογαριασμό της ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ, υπόπτου στην εν λόγω δικογραφία;

Αναμένω σύντομα την απάντησή σας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ

Παναγιώτης Χριστοδουλάκης

Προς Υπουργό εργασίας ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ                    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κε Υπουργέ 

Από Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, κ. Χριστοδουλάκη & Αθηνά Σουγλέρη 

Σε συνέχεια των κατ’ επανάληψη email μου προς ΣΕΠΕ Αχαΐας  & άλλους αρμοδίους φορείς.

Κανείς αρμόδιος φορέας δεν μας προστατεύει τόσα χρόνια από το 2018 που διαπιστώθηκε η διατάραξη αμίαντου στον 2ο όροφο.

Και τώρα που διαπιστώθηκαν διαταράξεις και γίνονται ακόμα και αυτή τη στιγμή στο Υπόγειο του 8 ορόφου του κεντρικού κτιρίου των ΕΛΤΑ στην Πάτρα, τα κρούσματα εργαζόμενων με καρκίνο αυξάνονται. Στον 2ο που έγινε η διατάραξη εργαζόμενος έχει καρκίνο στον πνεύμονα.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Αχαΐας σύμφωνα με τα λεγόμενα και του τεχνικού ασφάλειας έχει την ευθύνη. Αυτό έπρεπε να έχει εκκενώσει το  κτίριο από εργαζόμενους. Αγνοεί τις διαταράξεις, στηρίζεται σε μετρήσεις χωρίς νόημα και έλεγχο τεχνικών συμβούλων κατηγορούμενων (υπάρχουν ποινικές υποθέσεις) που είναι συγχρόνως και ερευνητές του Δημόκριτου.

Το ΣΕΠΕ  ΥΑ Αχαΐας ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ 

 Κε ΥΠΟΥΡΓΕ 

ΟΠΩΣ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ  ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 

ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΜΙΑΝΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΟΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΗΣ 

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ

ΔΙΠΛ ΠΟΛ/ΚΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΤΑ 

Παράνομες εργασίες

Προς ΣΕΠΕ Υγείας & Ασφάλειας Αχαίας 

Kα ΣΕΙΝΤΗ

Kα Τσιπουρίαρη

Είναι απαράδεκτο!  Αυτό που συμβαίνει με την ΑΝΟΧΗ όλων των αρμόδιων φορέων ΣΕΠΕ Δημοκρίτου   που επέτρεψε σε ερευνητή του να στηρίζει επίσημα τους κατηγορούμενους  και τώρα θα βγάλει αποτελέσματα ότι δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι.  

Περιφέρεια που δεν είναι παρούσα σε καμία μέτρηση. 

Καθημερινά εκτελούν εργασίες χωρίς μελέτη χωρίς ΕΑΚ,  εταιρεία χωρίς επίβλεψη της μηχανικού του κτιρίου αφού δεν με ενημερώνει ο κατηγορούμενος τεχνικός Δ/ντης κος Καλφαντής, παρά συνεννοείται με την μη ειδική τοπική διοικητική Δ/α και όχι την επιτόπου μηχανικό.

Χθες διαπράχτηκε  άλλη μια διατάραξη με τρυπάνια στο υπόγειο. 

Σήμερα ήρθε επίσκεψη ο τεχνικός ασφαλείας κος Μουγκογιαννης . Δεν έχει γράψει τίποτα στο βιβλίο για αφαίρεση του αμίαντου και τις  διαταράξεις.

Μου είπε ότι όλη την ευθύνη την ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ διότι γνωρίζετε το θέμα ότι αυτός μόνο γράφει την άποψη του και η εταιρεία του δεν του είπε να γράψει για την αφαίρεση του αμίαντου ειδικά στο υπόγειο που επείγει

Παρακαλώ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για τις ενέργειες σας 

ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ

Διπλ Πολ/κος μηχ/κος ΕΛΤΑ

Msc Περ/γος 

Ενημέρωση Εισαγγελέα υπηρεσίας

18 & 19 07.2023

Με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού συμβούλου Προέδρου του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών κου Χριστοδουλάκη

Σας ενημερώνω και Ζητώ την παρέμβασή σας για τα κάτωθι:

Είμαι η μηχανικός του κεντρικού κτιρίου  Ζαΐμη & Μαιζώνος των ΕΛΤΑ Πάτρα  που το 2009 μου ανατέθηκε ως μηχανικός η υπόθεση αμίαντου του κτιρίου και από τότε έχω προτείνει την αφαίρεση αυτού . Το κτίριο  έχει επικίνδυνα υλικά αμίαντου ειδικά στον 2ο όροφο και στο Υπόγειο έχει συμβεί διατάραξη αυτού κατά τη διάρκεια παρεμπόδισης των έργων μου.

 Αυτή τη στιγμή, σήμερα 18.7.23 συγκεκριμένα χωρίς να λάβω καμία ενημέρωση ως μηχανικός του κτιρίου εκτελούνται έργα .

 Η  τοπική Διοικητική μη ειδική Δ/α του κεντρικού καταστήματος ενώ αρχικά με ενημέρωσε για την αναγκαιότητα  διενέργειας  μελέτης φωτισμού του καταστήματος την οποία πραγματοποίησα και εφαρμόστηκε εν μέρη  συνεργάστηκε δηλαδή μαζί μου πλέον τις ασκούν μεγάλες εκτιμώ πιέσεις από μακριά, από την Αθήνα τόσο η Περ/κη Δ/α κα Πασχαλίδου όσο και ο κατηγορούμενος νυν τεχνικός Δ/ντης , να επιβλέπει χωρίς να έχει γνώση τεχνική, συνεργεία μη ειδικά ΕΑΚ  για να εκτελούν εργασίες  χωρίς πλέον να με ενημερώνει σχετικά.

Συνεργεία χωρίς μέσα ατομικής προστασίας εκτελούν εργασίες με τρυπάνια σε ένα χώρο με εύθρυπτο αμίαντο σε κακή κατάσταση, υψηλού κίνδυνου ,στο υπόγειο με υψηλό κίνδυνο διατάραξης (φωτο εργασιών)

Παρακαλώ όπως ο Εισαγγελέας & η αστυνομία  σταματήσουν  τις εργασίες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της επί τόπου μηχανικού με μη ειδική για αμίαντο εταιρεία σε ένα κτίριο υψηλού κινδύνου λόγω ΑΜΙΑΝΤΟΥ

Εκτιμώ ότι οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν και αύριο θα επικοινωνήσω αύριο μαζί σας 

Σας γνωστοποιώ και την  καταγγελία του ΠΑΚΟΕ για την 12.7.23 πραγματογνωμοσυνη του Δημόκριτου που διενεργήθηκε

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ