ΔελτίοΤύπου721 / Αθήνα 07 Ιουνίου 2023

Το ΠΑΚΟΕ και ο Πρόεδρός του αθωώθηκε σε β΄ βαθμό για το αδίκημα της «δήθεν» διασποράς ψευδών ειδήσεων που αφορούσε δελτίο τύπου του έτους 2016 για μετρήσεις που είχαμε κάνει σε πόσιμο νερό και νερά κολύμβησης στο Δήμο Αγκιστρίου.

Ο δήμαρχος Αγκιστρίου, αν και παρών, δεν απέδειξε τους εξ αρχής αόριστους και αβάσιμους ισχυρισμούς της μήνυσής του και για το λόγο αυτό το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αθωωτική απόφαση.

Η Περιφέρεια είχε κάνει και τότε και σήμερα μετρήσεις, οι οποίες καταδεικνύουν ότι τα νερά είναι όλα εντός επιτρεπτών ορίων και κατάλληλα για κολύμβηση και ανθρώπινη κατανάλωση.

Το ΠΑΚΟΕ αντίστοιχα είχε κάνει και τότε και σήμερα μετρήσεις, που τις παραθέτουμε παρακάτω και αντίθετα, καταδεικνύουν ότι σε μερικά σημεία υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης.

Συνεπώς οι αρμόδιες τοπικές αρχές, αντί να «κουνάνε το δάχτυλο» στο ΠΑΚΟΕ και να επιδιώκουν να μηνύουν τον Πρόεδρό του, καλύτερα θα είναι να επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πρόβλημα, στην πρόληψη και στην αντιμετώπισή του.

Τι κατάφερε λοιπόν ο δήμος Αγκιστρίου από το 2016;

Το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει μία αβάσιμη μήνυση σε βάρος του ΠΑΚΟΕ, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου….

Μήπως ασχολήθηκε για να δημιουργήσει αποχετευτικό σύστημα στο νησί;

Μήπως επιμελήθηκε για τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στο νησί;

Όχι.

Το έτος 2023, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, η κατάσταση παραμένει ίδια.

Ο δήμος Αγκιστρίου αδιαφορεί και το πρόβλημα παραμένει.

Το ΠΑΚΟΕ όμως εξακολουθεί και δικαιώνεται για τις απόψεις  του και ας μην αρέσουν σε πολλούς.

Παρακάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων και τον προσδιορισμό των μικροβίων σε δείγματα που πάρθηκαν την 15/5/2023 στο Αγκίστρι.

Οι παρακάτω πίνακες θα σας δείξουν που μπορείτε να κολυμπήσετε άφοβα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΚΕΝΤΡΙΚΑ