Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε την ανάρτηση της Θάλειας Λιγούρα στο προσωπικό προφίλ της στο facebook και λυπούμαστε ιδιαίτερα γιατί σε μία συνάντηση στις 19 Απριλίου που ήρθε στα γραφεία του ΠΑΚΟΕ, παρουσία άλλων δύο συντοπιτών της και άλλων τριών εκπροσώπων του ΠΑΚΟΕ, εξέφρασε την επιθυμία να έρθει μάρτυρας στην εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος 3Β σε βάρος του ΠΑΚΟΕ. Μας έδωσε ταυτόχρονα αρκετά άλλα στοιχεία σε βάρος του δημάρχου.
Το αλισβερίσι, της το επιστρέφουμε και πιστεύουμε ότι μάλλον έγινε μεταξύ της Λιγούρα και του Δημάρχου εξαιτίας μίας μήνυσης που εκκρεμεί σε βάρος της από το Δήμαρχο, όπως μας δήλωσε σχετικά. Είναι ντροπή να αναρτά τέτοια κείμενα, τα οποία το μόνο που δείχνουν είναι ανασφάλεια και ανευθυνότητά εκ μέρους της.
Πέρα από το ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σε βάρος της, την προκαλούμε να ξαναδεί τις φωτογραφίες που η ίδια μας παρέδωσε για τους αγωγούς των επιχειρήσεων που είναι στην περιοχή, όπου έγιναν οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Με την ευκαιρία ας διαβάσει τα παρακάτω κείμενα της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που αποδεικνύουν την εγκυρότητα του ΠΑΚΟΕ.
Επίσης ελπίζουμε να αναγνωρίσει το πρόσωπό της στη φωτογραφία που παραθέτουμε όταν περίμενε να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΚΟΕ στην αίτηση προσωρινής διαταγής του Δημάρχου. Είχε έρθει στο Πρωτοδικείο Αθηνών αυθόρμητα, χωρίς πρόσκληση, αφού η Πρόεδρος Πρωτοδικών ολοκλήρωσε τη διαδικασία χωρίς εξέταση μαρτύρων. Η Πρόεδρος Πρωτοδικών είχε απορρίψει το αίτημα του Δημάρχου.
Το ΠΑΚΟΕ στις 24 Απριλίου είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση: Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα προσωρινής διαταγής του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων, με το οποίο ουσιαστικά ήθελε να μην μπορεί το ΠΑΚΟΕ να κάνει έρευνες και να δημοσιεύει αποτελέσματα,. Μετά από συνοπτική διαδικασία και αφού ανέπτυξε η κάθε πλευρά τους ισχυρισμούς της, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών αποφάσισε ότι τα όσα ανέφερε η πλευρά του Δημάρχου δεν ισχύουν και απέρριψε το εν λόγω αίτημα.
Για μία ακόμα φορά δικαιωθήκαμε επειδή 44 χρόνια ενημερώνουμε και αγωνιζόμαστε για τους συμπολίτες μας. Ο Δήμαρχος αντί να προσπαθεί να φιμώσει ανεξάρτητους φορείς, όπως το ΠΑΚΟΕ, που 44 χρόνια ξεσκεπάζει τις αλήθειες, καλό θα είναι να κοιτάξει να λύσει τα προβλήματα του Δήμου του. Συγκεκριμένα το χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης στο ρέμα Κόρμπι και τα μεγάλα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της Βουλιαγμένης, όπου σε επτά διαφορετικά σημεία από 25, που ερευνήθηκαν, το ΠΑΚΟΕ εντόπισε μόλυνση.
Στο πλευρό του ΠΑΚΟΕ βρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την παράταξη Ανανέωση – Όραμα για το Μέλλον, Κλαίρη Σαραντάκου, η οποία δήλωσε:
«Στα πλαίσια της διαφάνειας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, που είναι πηγή ζωής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οι πολίτες επιβάλλεται να γνωρίζουν αν τα επιστημονικά στοιχεία μετρήσεων, τα οποία επισήμως έχουν αναρτηθεί και δημοσιευτεί από το ΠΑΚΟΕ είναι αληθή. Αν τούτο υφίσταται, ο δήμος πρέπει να λάβει μέτρα ασφαλείας για την διαφύλαξη της υγείας των δημοτών και όχι μόνο, ως οφείλει».
ΥΓ. Οι Δήμαρχοι που εναντιώνονται στο ΠΑΚΟΕ στα 44 χρόνια λειτουργίας του, δεν ξεπερνούν μάξιμουμ, τους πέντε και στις δικαστικές διαμάχες το ΠΑΚΟΕ πάντοτε έχει αθωωθεί. Καλωσορίζουμε σε αυτό το «κλαμπ» και το Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.