ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  571 – 23/10/2021

Αγανακτισμένοι κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και δύο μήνες, από τότε που η περιοχή της παράνομης χωματερής στην Μαγούλα Ασπροπύργου πήρε φωτιά.

«Συνεχώς αναδύονται καπνοί δύσοσμοι και όλοι κλεινόμαστε στα σπίτια μας. Πολλά παιδιά έχουν λιποθυμήσει…» καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Όμως μόλις επτά χιλιόμετρα από την χωματερή της Φυλής απέχει αυτή η παράνομη χωματερή (βλέπε χάρτη) και δυστυχώς ακόμη δεν μπορεί να βρεθεί άκρη με το τι ακριβώς συμβαίνει.

Συνεργείο του ΠΑΚΟΕ, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει μετρήσεις, τις οποίες θα αποστείλει στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος, ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ανάληψης ευθυνών, που ελπίζουμε να αποδοθούν, όπου αυτές υπάρχουν.

Πάντως, ανησυχητική κατάσταση επικρατεί σε παράνομη χωματερή στη Μαγούλα Ασπροπύργου, καθώς αναδύονται τοξικοί καπνοί μέσα από το έδαφος. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως οι καπνοί αυτοί  προέρχονται από σκουπίδια που είναι θαμμένα παράνομα στην περιοχή. Οι ίδιοι αναφέρουν πως αυτή κατάσταση έχει μετατραπεί σε καθημερινότητα από το καλοκαίρι, όταν και ξέσπασε φωτιά στην περιοχή κάτω από άγνωστες συνθήκες. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψη χώματος, όμως αργότερα ξεκίνησε να αναδύεται καπνός, με την κατάσταση να συνεχίζεται.

Η νέα αυτή υγειονομική βόμβα εξελίσσεται στην υπερμολυσμένη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου λίγες μέρες πριν κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτική αρχή Φυλής έστησαν ένα «σόου» για την υπογραφή σύμβασης για «πράσινες» μπίζνες σε 1.500 στρέμματα της χωματερής, το λεγόμενο πράσινο περιβαλλοντικό πάρκο με φωτοβολταϊκά, για να συγκαλύψουν ότι συνεχίζουν το έγκλημα κατά των λαϊκών στρωμάτων με τη σχεδιαζόμενη επέκτασή της.

Για την παράνομη χωματερή στη Μάγουλα, με σκουπίδια αγνώστου προέλευσης, δεν υπήρξε καμιά κρατική μέριμνα και από το καλοκαίρι έως τώρα, εκλύονται τοξικά νέφη. Αντίστοιχες χωματερές έχει καταγγελθεί πως υπάρχουν και σε περιοχές της Μάνδρας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ