ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  563 – 10/10/2021

Το ΠΑΚΟΕ, εδώ και χρόνια έχει ασχοληθεί με την παράνομη παρασκευή, διακίνηση και εμπορία νοθευμένων ποτών.

Τα κέρδη που αποκομίζουν, οι επιτήδειοι από αυτή την διαδικασία, είναι τεράστια. Όμως δυστυχώς, δεν υπάρχει ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην μαφιόζικη δράση, των εγκληματικών αυτών οργανώσεων.

Είναι γνωστό ότι η αιθυλική και η μεθυλική αλκοόλη, είναι ουσίες οι οποίες, η μεν μεθυλική, δεν ξεπερνά σε κόστος ανά λίτρο το 1,50€ με 2,00€, ενώ αντίθετα η αιθυλική αλκοόλη, ξεπερνά τα 20€ με 25€. Φανταστείτε λοιπόν, αυτή τη διαφορά στους 100 με 200 τόνους, που διακινούνται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα.

Είναι καιρός, οι διωκτικές αρχές να οργανώσουν ένα σωστό δίκτυο ελέγχου, ούτως ώστε η νεολαία να αποφύγει τις δυσάρεστες κι επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία της (τύφλωση, μυαλγίες, έλλειψη ισορροπίας, διάτρηση στομάχου και καταστροφή του ήπατος).

Στο παρακάτω κείμενο αναλύεται ένα πρόσφατο γεγονός, που δείχνει το οργανωμένο αυτό και επικίνδυνο έγκλημα.

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ  ΄΄ ΜΠΟΜΠΕΣ΄΄

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών  εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης των ΄΄ μπομπών ‘’ ήταν ένας 37 χρονος, που είχε ξανασυλληφθεί για τα ίδια αδικήματα το 2016. Το εν λόγω κύκλωμα είχε μια νόμιμη εταιρεία εμπορίας ποτών και αλκοόλ στην Λάρισα και χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις της και τα παραστατικά της. Έτσι με τα νόμιμα παραστατικά εφοδίαζαν τους ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες στην νότια Ελλάδα και τις Σποράδες αλλά όταν έφευγαν, όπως λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε εξ αρχής με την υπόθεση, δεν άφηναν τα τιμολόγια στις επιχειρήσεις αλλά τα ξαναχρησιμοποιούσαν για την επόμενη παράδοση. Έτσι το δημόσιο έχανε χρήματα μέσω φοροδιαφυγής.

Για τα νοθευμένα ποτά η εν λόγω εγκληματική οργάνωση έφερνε την αιθυλική αλκοόλη από την Βουλγαρία. Η πρώτη στάση που έκανε το βασικό υλικό νόθευσης ήταν στις Σέρρες και από εκεί κατέληγε στην Αττική, την Καρδίτσα και την Βοιωτία. «Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη των 1.000 λίτρων η κάθε μια, 770 δοχεία με αιθυλική αλκοόλη των 10 λίτρων το καθένα,  880 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 900 λίτρα σε πλαστικές φιάλες, που περιείχαν αλκοολούχα ποτά , 3.396 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 10.000 πλαστές ετικέτες επωνύμων αλκοολούχων ποτών και ειδική κατασκευή –εργαλεία για την απόξεση ετικετών, οκτώ οχήματα και ένας τράκτορας με επικαθήμενο ρυμουλκούμενο»,  όπως δήλωσε σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Αξιωματικός της  Ασφάλειας, που μελέτησε την δράση των εν λόγω παρανομούντων λέει ότι «Στην νόμιμη αγορά ένας  τόνος αιθυλικής αλκοόλης κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ. Το κύκλωμα τον αγόραζε 4.000 ευρώ. Επίσης από την παρακολούθηση που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες διαπιστώσαμε ότι έφερναν ποσότητες αλκοόλης περίπου δύο φορές τον μήνα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κέρδιζαν»

Λέει στέλεχος των διωκτικών αρχών που παρακολουθούσε το κύκλωμα ότι «τα αρχηγικά μέλη είτε νόθευαν τα ποτά και τα έδιναν έτοιμα στους πελάτες είτε τους προμήθευαν τα επικίνδυνα υλικά για να τα μετατρέψουν σε “μπόμπες” και να τα πουλήσουν στην συνέχεια». Και αυτό είναι η ουσία του εν λόγω αδικήματος που θησαύριζαν τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργανώσεως.

Από τη Γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ