ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  561 – 08/10/2021

Το ΠΑΚΟΕ, χρόνια τώρα, καταγγέλλει συνεχώς την εγκληματική αδιαφορία μερικών επιχειρηματιών, που στο βωμό της αισχροκέρδειας, παίζουν με την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών.

Από το παρακάτω κείμενο διαπιστώνεται ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2022 θα κυκλοφορούν ακόμα -δυστυχώς είναι ανεπαρκής ο έλεγχος του ΕΦΕΤ- μερικές βόμβες μπιφτέκια, που θα περιέχουν το επικίνδυνο, για το στομάχι και το αιμοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, μικρόβιο σαλμονέλα.

Το ΠΑΚΟΕ, το Νοέμβριο θα ξεκινήσει μια καμπάνια για αυτή την κατάσταση.

Παρακάτω, παρατίθεται το κείμενο της ανάκλησης του ΕΦΕΤ.

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΤΙΔΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ «ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ»

Βρέθηκε παθογόνο βακτήριο salmonella  spp. σε μπιφτέκι πουλερικών και ανακαλεί την παρτίδα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ειδικότερα κατά την διενέργεια ελέγχων της Περιφερειακής Διευθύνσεως Αττικής σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία : «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ THE BURGER ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖA», με αριθμό παρτίδας L 210720 και ημερομηνίας αναλώσεως κατά προτίμηση πριν από την 20-7-2022, καθαρού βάρους 2 x 180 γραμμαρίων ».

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Εργαστηρίων, δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνα και διαπιστώθηκε ότι οι δειγματοληψίες του εν λόγω τροφίμου βρέθηκαν θετικές στο παθογόνο βακτήριο  Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ διέταξε τα νόμιμα.

Προσοχή! Αν έχετε αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν, να ΜΗΝ το καταναλώσετε και να το καταγγείλετε, είτε στο ΠΑΚΟΕ, είτε σε όποιον άλλο φορέα.

Από τη Γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ