ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 469/23/12/2020

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του ΠΑΚΟΕ 465/18/12/2020 με τίτλο «ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΙΤΕΣ» η εταιρεία “Ροδούλα Α.Ε.” σήμερα 23/12/2020 μας απέστειλε εξώδική διαμαρτυρία. (συνημμένη)

Προηγουμένως δεχτήκαμε τηλεφωνική απειλή από τον δικηγόρο της εταιρείας, για να κατεβάσουμε το αναρτημένο Δελτίο Τύπου.

Η «Εξώδικη» διαμαρτυρία που απεστάλη με email στο ΠΑΚΟΕ επειδή χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως ψευδής, υποβολιμιαία, κακόβουλη, αναξιόπιστη, θεωρούμε ότι προσβάλει την επιστημονική δεοντολογία του ΠΑΚΟΕ και δημόσια θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής, επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματος μας:

  1. Για τον ύποπτο και επικίνδυνο ρόλο της χρήσης φοινικέλαιου σε πάρα πολλά τρόφιμα που καθημερινά αυξάνονται οι αντίθετες επιστημονικές φωνές για την χρήση αυτού του λαδιού και επειδή σε πολλές πίτες προς τιμήν τους, δεν χρησιμοποιείται το φοινικέλαιο, για αυτό από τα δείγματα που πήραμε ενδεικτικά αναφέρεται η εταιρεία Ροδούλα Α.Ε. επειδή χρησιμοποιεί κατά την διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και κατά το ΠΑΚΟΕ το επικίνδυνο φοινικέλαιο.
  2. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καροτένιο που είναι επικίνδυνη και απαγορευμένη ουσία στα άλευρα, η περιεκτικότητα του στο τυρί που αναμιγνύεται στο ζυμάρι που περιέχει άλευρο, το καροτένιο θα δράσει ως απαγορευμένη ουσία στην πίτα.

Ως εκ τούτου, τους χαρακτηρισμούς της εταιρείας ενάντια στο ΠΑΚΟΕ, τους επιστρέφουμε και δηλώνουμε τελικά ότι η έρευνα συνεχίζεται, όχι τυχαία πλέον αλλά συστηματικά και σε άλλες πίτες. Το ΠΑΚΟΕ δεν ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Εξώδικη διαμαρτυρία που απεστάλη στο ΠΑΚΟΕ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ