ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ …ΣΕ ΑΑΠΟΓΝΩΣΗ

Τεράστια η οικονομική καταστροφή από την κλοπή των μετασχηματιστών της ΔΕΗ!

Το ΠΑΚΟΕ το  2000 είχε καταγγείλει το παρακάτω γεγονός, αλλά οι εμπλεκόμενοι – διαπλεκόμενοι δεν καταλάβαιναν τίποτα από αυτά που καταγγέλλει ο κύριος Αϊβαλιώτης.

Τεράστια είναι η οικονομική καταστροφή που προκαλεί η μάστιγα της κλοπής των μετασχηματιστών της ΔΕΗ κι επιβαρύνει με υπέρογκα ποσά το κράτος, που καλείται να τους αντικαταστήσει με νέους, μια διαδικασία κάθε άλλο παρά ανέξοδη είναι. Στη Βοιωτία έχει εντοπιστεί συμμορία, που αποτελούταν από λαθρομετανάστες και ντόπια «μπουμπούκια» η οποία επιδιδόταν σε κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ προκειμένου να αφαιρέσει τον χαλκό, μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που είχαν σημειωθεί επεισόδια ακόμα και με όπλα. Οι ζημιές ήταν ανυπολόγιστες, αρκεί να σημειωθεί πως στην Βοιωτία παράγονται χιλιάδες τόνοι από καρότα, ραντίτσιο και ντομάτες (κανονικές και «πομοντόρο») που εξάγονται σε υψηλού εισοδήματος χώρες, όπως π.χ. την Ολλανδία. Κάθε μεσαίος και μεγάλος παραγωγός παράγει 2.500-4.000 τόνους καρότα, ντομάτες κλπ. για εξαγωγή, άρα φέρνει χρήμα στην Ελλάδα. Όλα αυτά θέλουν νερό, για να βρεθεί νερό γίνονται γεωτρήσεις και η ΔΕΗ τοποθετεί μετασχηματιστές σε κάθε γεώτρηση. Κι εδώ αρχίζουν τα παράξενα: Όποια γεώτρηση είναι ενεργή, δηλαδή χρησιμοποιείται νερό για να ποτιστούν ντομάτες κλπ., έχει τον μετασχηματιστή της, ο οποίος κλεβόταν συστηματικά από διαφόρους και κατόπιν αγοραζόταν καινούριος από τη ΔΕΗ ώστε να κάνουν τη δουλειά τους οι αγρότες. Κάθε μετασχηματιστής ζυγίζει πενήντα κιλά και οι κλέφτες αφαιρούν τον χαλκό, οι μετασχηματιστές είναι εισαγόμενοι και κάνουν 3.000-4.000 ευρώ ο καθένας. Αν κλαπούν π.χ. 10.000 μετασχηματιστές, το κόστος αντικατάστασής τους είναι 40.000.000 ευρώ!  Και συνεχώς παραγγέλλονται νέοι και αντικαθίστανται οι κλεμμένοι και τα χρήματα πληρώνει η ΔΕΗ ενώ οι αγρότες στη Βοιωτία, τη Θεσσαλία κλπ. φυλάνε καραούλι για να μην κλαπούν οι μετασχηματιστές. Οι αγρότες τραβάνε των παθών τους τον τάραχο, οι οποίοι κάνουν εξαγωγές αλλά και διακινδυνεύουν και οι ίδιοι αφού φυλάνε τα χωράφια για να μην κλαπούν οι μετασχηματιστές, αν κλαπεί ένας μετασχηματιστής και μείνει απότιστο πέντε ημέρες το χωράφι, υπάρχει πλήρης καταστροφή του αγρότη. Άραγε η ΔΕΗ απορούσε με τις συνεχείς κλοπές –η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει πάμπολλους λαθρομετανάστες που κάνουν πλιάτσικο στους μετασχηματιστές για να βουτήξουν τον χαλκό- και όλοι ξέρουν ότι αγοράζονται από τη ΔΕΗ ξανά και ξανά νέοι μετασχηματιστές των 4.000 ευρώ ο ένας.

Αυτά σημειώνονται στο άρθρο του τέως βουλευτή Κώστα Αϊβαλιώτη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», ο οποίος ασκεί οξεί ακριτική στην κυβέρνηση για την κωλυσιεργία της στο συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα: «Περήφανη η κυβέρνηση ανακοίνωσε προ ημερών αυτά που γράφω και λέω επί μήνες στο ART και στην «ΕΩ». Την ύπαρξη κυκλώματος που έκανε μαζική κλοπή μετασχηματιστών από γεωτρήσεις, απαρτιζόταν από λαθρομετανάστες και ντόπια «μπουμπούκια» κι έκανε ζημιά εκατομμυρίων στη ΔΕΗ. Τα συστημικά κανάλια και οι καρα-άσχετοι δημοσιογράφοι, που συνήθως τα στελεχώνουν- σπανίως ασχολούνται με τον πόνο του Έλληνα, που δεν έχει φωνή. Ρωτούσα τον Χατζηδάκη αν ήξερε όσα τραβάνε οι αγρότες, οι οποίοι κάνουν εξαγωγές και διακινδυνεύουν και οι ίδιοι αφού φυλάνε τα χωράφια για να μην κλαπούν οι μετασχηματιστές. Ζητούσα μέτρα για να εξαρθρωθεί η συμμορία με τους μετασχηματιστές κι εξηγούσα ότι αν κλαπεί ένας μετασχηματιστής και μείνει απότιστο πέντε ημέρες το χωράφι, υπάρχει πλήρης καταστροφή του αγρότη. Αναρωτιόμουν αν η ΔΕΗ απορούσε με τις συνεχείς κλοπές –η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει πάμπολλους λαθρομετανάστες και Ρομάπου κάνουν πλιάτσικο στους μετασχηματιστές για να βουτήξουν τον χαλκό- και όλοι ξέρουν ότι αγοράζονται από τη ΔΕΗ ξανά και ξανά νέοι μετασχηματιστές των 4.000 ευρώ ο ένας. Με εννιά μήνες καθυστέρηση έπιασαν το κύκλωμα και ανακοίνωσαν όσα …έλεγα και έγραφα τόσο καιρό! Αλλά ας μην ευλογώ άλλο τα γένια μου. Εξάλλου τι να μας κάνουν εμένα ή τον Καρατζαφέρη στη Βουλή όταν οι Έλληνες έχουν ψηφίσει βουλευτές και ευρωβουλευτές –χωρίς καμία απαξίωση ό,τι γράφω- την κ. Νόνη Δούνια, την κ. Ραλλία Χρηστίδου, τον κ. Ζαγοράκη, τον κ. Γεωργούλη, τον κ. Πολλάκη, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Φίλη, τον ευρωβουλευτή «Φράγκο-Φραγκούλη» του Βελόπουλου, παλαιότερα την κ. Κούνεβα και τόσους άλλους. Αφού οι Έλληνες έχουν όλους αυτούς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Καλόν ύπνο, λοιπόν».