Δήμαρχος Πειραιά, δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου, δήμαρχος περάματος, είναι οι τρεις δήμαρχοι που αξιοποιώντας την ρήση τα «σκουπίδια μακριά από την πόρτα μου» διαφώνησαν ριζικά για τον χώρο όπου ο καθένας θα αδειάζει τα σκουπίδια των κατοίκων του.

          Είναι τραγικό μετά από την μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας να διαφωνούν τοπικοί «άρχοντες» για θέματα που έπρεπε ήδη να έχουν λύση πριν από χρόνια.

          Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η Δραπετσώνα – Κερατσίνι είναι ο ποιο ρυπασμένος δήμος από τους προαναφερόμενους τρεις.

          Συγκεκριμένα τα απομεινάρια του εργοστασίου των λιπασμάτων, το λιμάνι θεωρούνται βασικές πληγές τις οποίες δυστυχώς βλέπουμε τα απομεινάρια τους μέχρι σήμερα.

          Η αμαρτωλή ιστορία του Σχιστού μέσα στα άλλα έχει και νεκροταφείο και ατέλειωτους χώρους σκουπιδιών και άλλων υλικών προς απόσυρση.

Διεκδικείται ουσιαστικά και από τον δήμο του Πειραιά που πολύ περισσότερο απέχει από ότι η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι.

          Για όλα τα παραπάνω το ΠΑΚΟΕ εμμένει στην θέση του κάθε δήμος όπως το πέραμα και η Δραπετσώνα – Κερατσίνι να δημιουργήσουν στον χώρο που διεκδικούν αυτόνομα ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και μονάδων κομποστοποίησης.

          Ελπίζουμε επιτέλους να εισακουστούμε γιατί το παρακάτω κείμενο δείχνει τις σοβαρές αντιθέσεις των τριών δημάρχων του νότιου τομέα της αττικής.

          Οι σχέσεις τριών όμορων Δήμων δοκιμάζονται για μία έκταση στο Σχιστό η οποία ανήκει στο Δήμο Πειραιά και βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Περάματος  αλλά αποτελεί παράλληλα την είσοδο της πόλης του Κερατσινίου. Ο Δήμος Πειραιά σχεδιάζει να αδειοδοτηθεί (για τις δικές του ανάγκες) για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)  εντός του οικοπέδου του που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον ΣΜΑ του ΕΣΔΝΑ που εξυπηρετεί 19 Δήμους. Σε αυτό το σχεδιασμό είναι κάθετα αντίθετος ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας που έχει σκοπό να απαλλαχτεί η πόλη του από τις σχετικές ρυπογόνες δραστηριότητες.  Ο Δήμαρχος όμως επιτέθηκε και στον άλλοτε συναγωνιστή του Δήμαρχο Περάματος. Αφορμή για αυτό ήταν η εισήγηση του κου Λαγουδάκη προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για μεταφορά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Περάματος δίπλα στον ΣΜΑ Σχιστού.

          Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος του όμορου Δήμου εξέφρασε την λύπη και την απορία του για το ύφος της απάντησης του κου Βρεττάκου  και ιδιαιτέρως χωρίς να έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί στην ίδια πλευρά αγωνιζόμενοι για την επίλυση κοινών προβλημάτων των Δήμων. Τέτοια προβλήματα σήμερα είναι ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και η επέκταση του λιμανιού.