Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής– Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού απευθύνει κάλεσμα-έκκληση προς συλλογικότητες, φορείς , οργανώσεις και τους κατοίκους της Αττικής να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο camp της Μαλακάσας.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής είναι η εξής:

Πριν από λίγες μέρες με μία επιστολή – έκκληση οι μητέρες προσφύγων από το στρατόπεδο της Μαλακάσας μάς θύμισαν, αν γίνεται ποτέ να ξεχαστεί κάτι τέτοιο, τις οικτρές συνθήκες

διαβίωσης-επιβίωσης για πάνω από 1800 άτομα στο συγκεκριμένο camp, που σε συνθήκες καραντίνας έγιναν απάνθρωπες.

Χωρίς δυνατότητα μετακίνησης, χωρίς τη δυνατότητα να…μείνουν σπίτι, χωρίς τις πιο στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής μοιάζουν καταδικασμένοι.

Είναι στο χέρι μας όχι μόνο να αναλογιστούμε αλλά και να πράξουμε… Είναι στο χέρι μας την έκκληση να την μετατρέψουμε σε ουσιαστική βοήθεια… Είναι στο χέρι μα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά να τις κάνουμε πράξη, να τους δώσουμε μορφή και ουσία…

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Ωρωπού – Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού, καλεί συλλογικότητες, φορείς , οργανώσεις και τους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Ωρωπού στα πλαίσια του οποίου βρίσκεται το camp αλλά και όλης της Αττικής να βοηθήσουν, ορίζοντας σημεία συλλογής ειδών και συγκεκριμενοποιώντας ημερομηνίες για αυτό το σκοπό.

Μετά τη συλλογή ειδών θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και από κοινού η μεταφορά τους στο στρατόπεδο ώστε να διασφαλιστεί η παράδοσή τους στα χέρια των προσφύγων. Τα είδη που χρειάζονται οι άνθρωποι στο στρατόπεδο είναι

  • μάσκες, πλαστικά γάντια , αντισηπτικά υγρά
  • αντιπυρετικά όπως Depon για παιδιά και ενήλικες
  • βρεφικά γάλατα και πάνες
  • λάδι, αλεύρι
  • φρέσκα φρούτα και λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια και ντομάτες )

Σε αυτές τις στιγμές δεν αρκεί η σκέψη  και η διάθεση…Χρειάζεται η οργάνωση και οι πράξεις. Δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι η αλληλοβοήθεια, που σε συνθήκες πανδημίας φόβου, γίνεται θεραπευτική και ορίζει την ανθρώπινη υπόστασή μας.

Αν κάτι θα πρέπει να μάς μάθει η πανδημία είναι το νοιάξιμο και η αλληλεγγύη για τον διπλανό μας. Ειδικά αν αυτός ο διπλανός είναι ξυπόλυτος, μένει σε στρατόπεδο σε συνθήκες καταναγκαστικού συνωστισμού, σε εκτεταμένη καραντίνα, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές υγιεινής, χωρίς τη δυνατότητα ή μέσα για αυτοπροστασία.

Ας νοιαστούμε και ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους, γιατί αυτό είναι και παραμένουν πριν μετατραπούν σε πρόσφυγες, προσφύγισσες, του στρατοπέδου της Μαλακάσας. Καλούμαστε να στηρίξουμε αυτούς τους σχεδόν 2000 ανθρώπους προσφέροντας τους μερικά βασικά είδη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜO ΣΤΕIΛΤΕ ΣΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠHΣ: diodiastop@gmail.com

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ