Κάθε αρχή και… διστακτική! Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, η 28η Απριλίου, για το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιστροφή στην «κανονικότητα» λοιπόν, ωστόσο τόσο ο φόβος για τη μετάδοση του ιού, όσο και οι περιορισμένες υπηρεσίες που ήταν σε λειτουργία, συνέβαλαν στη μικρή προσέλευση ανθρώπων στο κτίριο που βρίσκεται επί τους οδού Κυρίλλου Λουκάρεως.

Το ΠΑΚΟΕ βρέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας λίγο μετά της 10 το πρωί, την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του, καταγράφοντας (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες) λιγοστό κόσμο έξω από την κεντρική του είσοδο. Μάλιστα, η πλειονότητα των παρευρισκομένων ήταν είτε δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ είτε εργαζόμενοι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των επισκεπτών και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Μεταξύ των εργαζομένων υπήρχαν τρία άτομα σεκιούριτι που έλεγχαν την είσοδο στο κτίριο, καθώς και δύο από τον Ερυθρό Σταυρό που θερμομετρούσαν τους επισκέπτες. Η πρόσβαση ήταν απαγορευμένη στους δημοσιογράφους και σε όσους δεν είχαν να διεκπεραιώσουν κάποια συγκεκριμένη υπόθεση. Αντίθετα, η είσοδος επιτρεπόταν σε ανθρώπους που έκαναν delivery.

Αξιοσημείωτο πως όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην κεντρική πύλη φορούσαν μάσκες, χωρίς όμως να τηρούν και τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Επίσης, ένας νεαρός από υπηρεσία delivery μπήκε στο κτίριο χωρίς μάσκα, με τις σχετικές συστάσεις να γίνονται αμέσως, προς αποφυγή ανάλογου περιστατικού για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονταν στο Ειρηνοδικείο ήταν εξαιρετικά περιορισμένος, με τις υπηρεσίες του ουσιαστικά να υπολειτουργούν, όπως επιβεβαίωσαν και οι άνθρωποι που ήταν στην είσοδο του κτιρίου.  Υπενθυμίζεται τέλος, πως σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους ήταν οι δικηγόροι της Αθήνας.