ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ… ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

          Όλα αυτά είναι ωραία γραμμένα και τακτοποιημένα, αλλά χρόνια τώρα, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δηλαδή συνεχώς ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ. Ως πότε πια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ΜΑΤΙ και την ΜΑΝΔΡΑ. Το ΠΑΚΟΕ χρόνια τώρα είναι ενάντια σε αυτές τις διαδικασίες.

          Φαντάζει μοναδική η ευκαιρία να απαλλαγούν από αξιώσεις δημοτικών τελών και φόρων οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων. Το ζήτημα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων είναι το πότε θα ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να υποβάλλουν διορθωτικές δηλώσεις για τα τετραγωνικά μέτρα των επιγφανειών των ακινήτων και να απαλλαγούν από βεβαιωμένες οφειλές δημοτικών τελών και Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) από διαφορές εμβαδών μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης στον οικείο δήμο.

          Παρακάτω αναφέρεται συνοπτικά η διαδικασία των δηλώσεων:

  1. Ο ιδιοκτήτης θα εισέρχεται στο σύστημα μέσω κωδικών taxisnet.
  2. Στην  οθόνη θα εμφανίζονται τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων όπως είναι καταχωρημένα στο Ε9. Ακολούθως θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο και τα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα , βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη.
  3. Ο ιδιοκτήτης θα επιλέγει ένα από τα ακίνητά του.
  4. Ο ιδιοκτήτης είτε θα διορθώνει «προς τα πάνω» τη διαφορά είτε θα αποδέχεται τα τετραγωνικά που εμφανίζονται, εφόσον συμπίπτουν.
  5. Με την αποδοχή ή τη διόρθωση υποβάλλεται η αίτηση στον οικείο δήμο. Ο ιδιοκτήτης επιλέγει «ΟΚ» και έτσι τελειώνει η διαδικασία.

Με βάση αυτές τις δηλώσεις που θα κάνουν οι ιδιοκτήτες θα υπολογίζονται από 01/01/2020 και εφεξής τα δημοτικά τέλη.