Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλει την τακτική της γείτονάς μας Τουρκίας που με διθυράμβους εδώ και ένα χρόνο διαφημίζει το πυρηνικό εργοστάσιο που θα εγκατασταθεί στο Ακούγιου σε συνεργασία με τους Ρώσους.

Επένδυση τουλάχιστον 5 δις δολαρίων με απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα και δυστυχώς επειδή μάλλον… ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ τη γείτονα δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας παρά μόνο το ΠΑΚΟΕ με δύο συγκεντρώσεις και τρία δελτία  τύπου. ΑΙΣΧΟΣ.

Η Γαλλία «παγώνει» τα σχέδια για την κατασκευή έξι νέων πυρηνικών αντιδραστήρων κάτι που ίσως σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πυρηνικής ενέργειας για τη χώρα αυτή. Η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί ο νέος πυρηνικός σταθμός στη Φλαμανβίλ στη βόρεια Γαλλία μέχρι το τέλος του 2022 και μετά θα παρθεί η απόφαση για τους έξι νέους πυρηνικούς σταθμούς. Το εργοστάσιο στη Φλαμανβίλ έχει υπερβεί ήδη κατά 8 χρόνια το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του. Τα συνεχή προβλήματα και οι μεγάλες υπερβάσεις κόστους  από την μία πλευρά και η μείωση του κόστους της ηλιακής ενέργειας από την άλλη, θέτουν σε αμφιβολία συνολικά το μέλλον της πυρηνικής βιομηχανίας.

Κατηγορίες: ΕΝΕΡΓΕΙΑ