Πριν από τρία χρόνια όταν μπήκε αυτό το μοντέλο διακίνησης των πολιτών στα πεζοδρόμια και στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, το ΠΑΚΟΕ επισήμανε την ανάγκη ελέγχου, πιστοποίησης και οργάνωσης ενός συστήματος διακίνησης των πατινιών αυτών.

          Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα με βάση τα παρακάτω που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν τα μέτρα που προαναφέραμε.

          Ασυνείδητοι πέταξαν στο Θερμαϊκό Κόλπο περισσότερα από σαράντα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία καλείται να ανασύρει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Για το εγχείρημα απαιτείται κατάλληλος εξοπλισμός  και πρέπει να γίνει σύντομα. Και τούτο γιατί από τη μία έχει αρχίσει η οξείδωση των πατινιών και από την άλλη η μπαταρία που διαθέτουν προκαλεί σοβαρή μόλυνση στα νερά του Κόλπου.

          Είναι αναγκαίο να υπάρξει μία καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης προκειμένου να ενημερωθούν για σωστή χρήση των πατινιών και για το ποια είναι η σωστή οδηγική συμπεριφορά. Με πυλώνα τις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, η καμπάνια θα πρέπει να δείξει στους πολίτες το σωστό τρόπο οδήγησης  και στάθμευσης των πατινιών .

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ