Το ΠΑΚΟΕ πολλές φορές έχει τονίσει τη δημιουργία ενός ισοζυγίου παραγωγής τροφίμων σε ολόκληρο τον πλανήτη με στόχο την ισομερή κατανομή των πρωτεϊνικών και θερμιδικών αποθεμάτων και την ισόρροπη παραγωγή στις αντίστοιχες κλιματικές και εδαφικές ζώνες.

Εν τούτοις τα μεγάλα «loby» που αισχροκερδούν σε βάρος των λαών, προτιμούν να δημιουργούν μεταλλαγμένες επικίνδυνες ποικιλίες παρά να μελετούν τρόπους ανάπτυξης φυσιολογικών τροφίμων. Οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν σε αυτά που αναφέρονται παρακάτω.

Σύμφωνα μα το BBC  Γερμανοί ερευνητές θεωρούν πως η τάση της αύξησης του Δείκτη Μάζας Σώματος – Body Mass Index (BMI) έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να χρειάζονται περισσότερες θερμίδες, αλλά και εάν δεν καλυφθεί αυτή η ανάγκη θα προέκυπταν ακόμα πιο μεγάλες ανισότητες παγκοσμίως.  Το 60% αυτής της αύξησης θερμίδων θα ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας πληθυσμιακής αύξησης, ενώ το 18% θα οφειλόταν σε μία αναμενόμενη αύξηση του ύψους και του βάρους στον παγκόσμιο πληθυσμό. Η επίδραση της αύξησης ΒΜΙ και ύψους θα οδηγούσε σε επιπλέον απαιτήσεις θερμίδων που αντιστοιχούν στις απαιτήσεις για τροφή της Ινδίας και της Νιγηρίας μαζί. Η αύξηση της λήψης θερμίδων ενός ατόμου μεταξύ του 2010 και 2100 θα είναι 253kcal και αυτό αντιστοιχεί σε δύο μπανάνες ή μερικές τηγανητές πατάτες.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου σχετικά με το ότι αν δεν σχεδιαστεί μία παγκόσμια πολιτική σχετικά με τα τρόφιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες για περισσότερη ενέργεια, θα οξυνθούν οι οικονομικές ανισότητες και οι ανισότητες που αφορούν τα τρόφιμα. Επιπλέον η αύξηση σε ποσότητες τροφίμων θα οδηγούσε σε αυξήσεις των τιμών όπου οι πλούσιες και αναπτυγμένες χώρες θα ήταν σε θέση να «απορροφήσουν» τις αυξήσεις, ενώ οι φτωχότερες χώρες θα αντιμετώπιζαν προβλήματα με αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των φαινομένων υποσιτισμού.

Κατηγορίες: KATAΝΑΛΩΤΗΣ