Με τα παρακάτω το ΠΑΚΟΕ δίνει ένα μεγάλο “μπράβο” στην μέχρι σήμερα και ίσως 3-4 χρόνια ακόμη ρυπογόνα ΔΕΗ γιατί κατάφερε με μεσοπρόθεσμα προγράμματα να επουλώσει την από το 2015 κατηφόρα της. Αυτό που απομένει τώρα είναι να οργανώσει καλά την “εξοικονόμηση”  ενέργειας σε όλους τους φορείς του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

          Η μετοχή της ΔΕΗ κατέγραψε άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα μετά την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικούς της σχεδίου. Αλλά και από πηγές του εξωτερικού (Standard & Poor’s) έρχονται θετικά μηνύματα για τη ΔΕΗ καθώς  θεωρούν ότι θα βελτιωθεί η χρηματοοικονομική της σταθερότητα λόγω του σχεδίου αυτού. Για την S&P , το θετικό σήμα ήρθε από την μείωση κατά 75% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2024 και την επακόλουθη στροφή σε επενδύσεις ΑΠΕ.  Στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου σχεδίου της επιχείρησης  εντάσσεται η επιτάχυνση της απομάκρυνσης των λιγνιτικών μονάδων και αντικατάστασή τους με πράσινες τεχνολογίες.

          Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Στάσσης  αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ συνομιλεί με περισσότερους από δέκα ομίλους ξένους και ελληνικούς για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ. Η ΔΕΗ έχει όμως και διαθέσιμες εκτάσεις, όπως  παλιά ορυχεία που σκοπεύει να τα γεμίσει φωτοβολταϊκά. Οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα στην εταιρεία καθώς υπάρχουν ήδη τα δίκτυα για τη μεταφορά του ρεύματος.

          Στόχος της ΔΕΗ είναι να φτάσει το μερίδιο αγοράς της στις ΑΠΕ έως και το 20% από 2,5% που είναι σήμερα.

Κατηγορίες: ΕΝΕΡΓΕΙΑ