Το ΠΑΚΟΕ στα πιστοποιημένα εργαστήριά του έχει επανειλημμένα ταυτοποιήσει σαλμονέλα σε πουλερικά, ιχθυηρά και αλλαντικά ακόμη και σε χοιρινό κρέας. Για αυτό προσοχή σε όλα αυτά που θα φάτε να είναι καλοψημένα και να μην παρατηρείται καμία αλλοίωση που να σας… μυρίζει. Μετά από αυτά προσοχή και καλές γιορτές.

Η σαλμονέλα αποτελεί ένα από τα κύρια ευρήματα της ετήσιας έκθεσης για τις πηγές ζωονόσων που δημοσίευσαν πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων  (EFSA) και το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η επικεφαλής της EFSA αναφέρει ότι «τα ευρήματα από το τελευταίο ευρωβαρόμετρο δείχνουν πως το 1/3 των Ευρωπαίων πολιτών κατατάσσει τη δηλητηρίαση των τροφίμων από τα βακτηρίδια μεταξύ των πρώτων πέντε ανησυχιών τους σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων». Συμπληρώνει επίσης ότι πολλές τροφικές ασθένειες μπορούν να προληφθούν βελτιώνοντας τα μέτρα υγιεινής κατά το χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων.

Κατηγορίες: KATAΝΑΛΩΤΗΣ