Το ΠΑΚΟΕ θα είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τις εγκληματικές παραλείψεις που συνέβησαν πριν δύο χρόνια στην Μάνδρα στις 24 Ιανουαρίου 2020. Να είμαστε όλοι εκεί – κτίριο 8 Ευελπίδων. Για το Μάτι, τι να πούμε; Έχουμε χαθεί στο διάστημα.

Η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας απέρριψε το αίτημα για ορισμό εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει να χειριστεί τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Έτσι ο χειρισμός της ανάκρισης για την υπόθεση παραμένει στα χέρια του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών στο Πρωτοδικείο.

Τον ορισμό εφέτη ανακριτή είχε ζητήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας επικαλούμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Για την υπόθεση είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για σειρά αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος 20 προσώπων. Ανάμεσα τους η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο τέως γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ