• Φορέας Υλοποίησης : Let’s do it Greece

Θέμα: Ο γύρος της Ελλάδας για το περιβάλλον

Η ομάδα εθελοντών Lets do it Greece σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τον γύρο της Ελλάδας με στόχο να ενημερώσει το κοινό προκειμένου να αποκτήσει περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Στο Δελτίο Τύπου η ομάδα εθελοντών αναφέρει: «Σε κάθε νομό θα οργανώνονται δράσεις και συναντήσεις και θα φυτεύεται από μία ελιά, συμβολίζοντας όλα όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο. Η διαδρομή ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία. Σημαντικός σταθμός θα είναι η κεντρική συνάντηση εθελοντών στην Αθήνα στοχεύοντας στο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, το Let’sdoitGreece 2020 στις 10 Μαΐου».

  • Φορέας Υλοποίησης: ARTsPR

Θέμα:Θεατρική παράσταση «Το μαγικό φίλτρο»

Ο φορέας ARTsPR «ανεβάζει» στην «παιδική» σκηνή του Θεάτρου Κάτω απ’  τη Γέφυρα το έργο του Μίχαελ Έντε με θέμα την κλιματική αλλαγή. Το έργο απευθύνεται τόσο σε μεγαλύτερα παιδιά που θα βρουν την παράσταση ενδιαφέρουσα, όσο και σε μικρότερα παιδιά για τα οποία θα είναι κατανοητή, αλλά πάντως για όλα θα είναι εξαιρετικά διασκεδαστική.

Οι παραστάσεις γίνονται κάθε Κυριακή στις 12:00 και στις 3:00 μ.μ, ξεκινούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου , ενώ υπάρχει η δυνατότητα καθημερινών παραστάσεων για σχολεία. Η διάρκεια της παράστασης είναι 80΄ και το εισιτήριο γενικής εισόδου είναι 10 ευρώ, ενώ για φοιτητές, άνεργους και πολύτεκνους είναι 7 ευρώ. Το θέατρο βρίσκεται στην πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου.

Πληροφορίες: 2104816200

  • Φορέας Υλοποίησης: Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης CRI οργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza και ώρα 11:00 με θέμα «Εταιρική Διακυβέρνηση Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επενδύσεις».

  • Φορέας Υλοποίησης: Διεθνές Κέντρο για Μελέτες στη Μαύρη Θάλασσα

Θέμα: Συνέργια Μαύρης Θάλασσας: ο δρόμος μπροστά

Πέμπτη 7/11/2019 – Ξενοδοχείο Royal Olympic –Έναρξη 8:30 π.μ. ,  Είσοδος ελεύθερη

Το Διεθνές Κέντρο για Μελέτες στη Μαύρη Θάλασσα  σας προσκαλεί στην περιφερειακή διάσκεψη των ενδιαφερομένων μερών με θέμα : Συνέργια στη Μαύρη Θάλασσα: ο δρόμος μπροστά.

Η πρωτοβουλία Συνέργιας στη Μαύρη Θάλασσα (BSS) σκοπεύει να υποστηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη μέσω συνεργασιών, προσέγγισης και προσανατολισμένης στο έργο.

Οι χώρες που περιλαμβάνει η BSS είναι η Αρμενία, τα Αζαρμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ελλάδα, η Δημοκρατία  της Μολδαβίας, η Ρουμανία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

Η διάσκεψη των περιφερειακών ενδιαφερόμενων μερών θα παράσχει μία πλατφόρμα για διάλογο για μέλη εντός ΕΕ και εκτός ΕΕ- χώρες της Μαύρης Θάλασσας για να γίνει δυνατή η συζήτηση για το μέλλον της Συνεργίας της Μαύρης Θάλασσας σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Ειδικότερα:

α. θα παρουσιαστούν οι καλύτερες πρακτικές για προστασία περιβάλλοντος και κοινωνία των πολιτών.

β. θα παρουσιαστούν ιδέες για έργα και χρηματοδοτικές ευκαιρίες για πολιτισμό και τουρισμό, μεταφορές, εκπαίδευση και ενέργεια

Οι τέσσερεις ομάδες εργασίας θα λάβουν χώρα με διαδραστικό τρόπο με στοχευμένες ερωτήσεις και συζητήσεις μεταξύ των συντονιστών και των συμμετεχόντων.