Το ΠΑΚΟΕ είχε πριν δύο χρόνια καταγγείλει αρκετές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας για την ακατάσχετη χρήση της φορμόλης «δήθεν» για συντήρηση. Όμως δεν έγινε απολύτως τίποτα. Η φορμαλδεΰδη ή φορμόλη, χρησιμοποιείται στις ταριχεύσεις. Επειδή μάλλον οι εταιρείες αυτές μας προορίζουν για…ταρίχευση, μας δίνουν και καταλαβαίνουμε. ΑΙΣΧΟΣ

Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης της φορμόλης (φορμαλδεΰδη), της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας η έκθεση σε αυτή την ουσία αποτελεί σημαντκό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Παράνομα οι μαγαζάτορες, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες με τα σουβλατζίδικα χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα για τη συντήρηση των κρεάτων τη φορμόλη.

Σχετικά με τα ψάρια, οι εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών έχουν υπερφορτώσει σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή με αποτέλεσμα τη διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων.

Η χρήση της φορμόλης προκαλεί καρκινογενέσεις, όπως λευχαιμία, καρκίνο στο ήπαρ, στο φάρυγγα, στο δέρμα, δερματικές παθήσεις, σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.α.

Η φορμόλη χρησιμοποιείται και σε άλλα προϊόντα , όπως προϊόντα μαλακτικών μαλλιών, με σκοπό την ενίσχυση τους και στην ελάττωση της τάσης τους να σχηματίζουν μπούκλες υπό έντονη υγρασία. Εμφανίζει αντισηπτική και απολυμαντική δράση και χρησιμοποιείται για  την  απολύμανση χεριών, εργαλείων και χώρων όπως δωμάτια νοσοκομείων και αποθηκευτικοί χώροι. Επιπλέον χρησιμοποιείται και ως ενισχυτικό της αντοχής προϊόντων χαρτιών υγιεινής, όπως χαρτομάντιλα, χαρτιά κουζίνας και ρολά τουαλέτας.

Κατηγορίες: ΔΙΑΤΡΟΦΗ