Το ΠΑΚΟΕ έχει καταγγείλει την τακτική της χελώνα, που εφαρμόζει πάντοτε η σάπια κυβερνητική μηχανή συνεπικουρούμενοι από τους καρεκλοκένταυρους κρατικούς υπαλλήλους, ώστε τα θέματα που στοιχίζουν ζωές με τις ακατάσχετες πυρκαγιές και τις πλημμύρες να μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να μην επιλύονται ουδέποτε, έτσι ώστε ότι ψηφοθήρες να αρμέγουν το γάλα της ισχνής αγελάδας που λέγεται λαός.

Στον αέρα δεν αποκλείεται να βρεθούν δασικοί χάρτες σε διάφορες περιοχές της χώρας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία δικαιώνονται πολίτες που προσέφυγαν καθώς δεν τηρήθηκε η τυπική διαδικασία για τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων.

Σύμφωνα με το ΣτΕ κρίνεται παράνομη η μερική κύρωση δασικού χάρτη στη Λάρισα, γιατί δεν εξετάστηκαν από τις Επιτροπές Αντιρρήσεων οι αιτήσεις των πολιτών κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο και σε άλλους ιδιοκτήτες που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα. Το γεγονός ότι έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι οικιστικές πυκνώσεις και οι εκχερσωμένες εκτάσεις μόνο αισιόδοξο δεν είναι για την ολοκλήρωση του έργου εντός χρονικών πλαισίων.

Στο μεταξύ χιλιάδες είναι οι πολίτες που έκαναν χρήση των εργαλείων που τους δίνει ο νόμος και υπέβαλαν αιτήματα διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι εκτάσεις τους αποτυπώνονται λανθασμένα στους χάρτες ως δασικές με ευθύνη της Πολιτείας. Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ εκδίκασε απόφαση σύμφωνα με την οποία πολίτης προσέφυγε κατά της ανάρτησης δασικού χάρτη υποστηρίζοντας πως ο χάρτης εμπεριέχει λάθη που θεωρούνται πρόδηλα σφάλματα και η διοίκηση μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών απέρριψε το αίτημά του και προχώρησε στην κύρωση του δασικού χάρτη συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης έκτασης ως δασικής.

Οι εκατό δέκα (110) Επιτροπές που έχουν συσταθεί συνεχίζουν να κινούνται με καθυστερήσεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται προς το παρόν μετέωροι. Σύμφωνα με γνώστες του θέματος, έχουν ήδη χαθεί δύο χρόνια και η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα. Με βάση το νόμο, αφού εξεταστούν όλες οι αντιρρήσεις, τότε θα γίνει η κύρωση του δασικού χάρτη της περιοχής και έτσι θα γνωρίζουμε τελεσίδικα ποιες είναι δασικές και ποιες ιδιωτικές εκτάσεις.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ