Αν θέλετε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας ανέξοδα και φυσικά, και να αντικαταστήσετε τα χημικά σπρέι και τις παστίλιες, ακολουθούν οι οδηγίες παρασκευής ενυδατικής αλοιφής με ευχάριστη μυρωδιά από βότανα και κερί μέλισσας που λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό.

Υλικά

1 φλιτζάνι αποξηραμένα λουλούδια καλέντουλας, 1 φλιτζάνι φρέσκο δεντρολίβανο, 1 φλιτζάνι αποξηραμένη νεπέτα, 2 φλιτζάνια μείγματος ελαιολάδου και ελαίου καρύδας, 1/4 φλιτζανιού φυσικό κερί μέλισσας, αιθέριο έλαιο λεβάντας και λεμόνι (10 σταγόνες από το καθένα),κατσαρόλα και μπολ για μπεν μαρί, τουλπάνι ή διηθητικό χαρτί, 4-5 γυάλινα βαζάκια με καπάκι, κανάτα- μεζούρα για υγρά.

Εκτέλεση

Μέσα στο δοχείο του μπεν μαρί ρίξτε τα βότανα (δεντρολίβανο, καλέντουλα, νεπέτα) και το μείγμα ελαιολάδου- ελαίου καρύδας. Βάλτε το σκεύος πάνω από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει (προσοχή ο πυθμένας του σκεύους δεν πρέπει να ακουμπά στο βραστό νερό).

Ζεστάνετε αργά το μείγμα για περίπου 30 λεπτά. Φιλτράρετε το μείγμα ελαίων και βοτάνων με ένα τουλπάνι και κρατήστε τα αρωματισμένα έλαια μέσα σε μια γυάλινη κανατούλα. Βάλτε τα ξανά σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα και το κερί μέλισσας.

Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κερί. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τις σταγόνες των αιθέριων ελαίων. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν στο μείγμα και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στα γυάλινα βαζάκια. Κλείστε τα καπάκια και αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Κατηγορίες: KATAΝΑΛΩΤΗΣ