Είναι τραγικό για μια χώρα που ακόμη τα σημάδια της καταστροφής των οικοσυστημάτων της, είναι απτά με χιλιάδες Ιάπωνες ακόμη να έχουν μείνει ανάπηροι από την καταστροφή στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και πρόσφατα με το δυστύχημα στη Φουκοσίμα, να καταστρέφει αλόγιστα το περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο με την προαναφερόμενη σφαγή ελεφάντων που εάν εξαφανιστεί σαν είδος θα ακολουθήσουν – η κυβέρνηση στην Ιαπωνία το γνωρίζει – και άλλες τουλάχιστον εξήντα – εβδομήντα εξαφανίσεις άλλων ειδών και αυτό αλυσιδωτά θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Για αυτό το ΠΑΚΟΕ μέσω της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα θα στείλει επιστολή – καταγγελία στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας και στον ΟΗΕ (UNΕP), με το δεδομένο ότι πολλά ήθη και έθιμα στη σημερινή Ιαπωνία έχουν καταργηθεί και πιστεύουμε και αυτό της σφραγίδας «χάνκο».

Το «φιλέτο» του ελεφαντόδοντου βρίσκεται στη μέση του χαυλιόδοντα εκεί που είναι σκληρός και αψεγάδιαστος. Συχνά οι λαθροκυνηγοί σφάζουν πρώτα τους μεγαλύτερους ελέφαντες – συνήθως τις μάνες, αφήνοντας τα μωρά απροστάτευτα.

Στις μέρες μας το εμπόριο ελεφαντόδοντου ακμάζει στην Ιαπωνία σε γνώση της τοπικής κυβέρνησης και δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες κατακρεουργούνται.

Υπάρχει όμως μία μοναδική ευκαιρία για να σταματήσει αυτό το αρρωστημένο εμπόριο. Και αυτή είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που θα λάβουν χώρα στην Ιαπωνία η οποία περιμένει 10 εκατ. επιπλέον τουρίστες για αυτή τη χρονιά λόγω των Ολυμπιακών.

Ειδικοί εκτιμούν ότι περισσότεροι από 250.000 ελέφαντες έχουν σφαχτεί για να προμηθευτεί η Ιαπωνική αγορά ελεφαντόδοντου και προειδοποιούν ότι αυτά τα υπέροχα πλάσματα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέσα στη γενιά μας.

Αν δείξουμε στους Ιάπωνες «υπεύθυνους» ότι με το να επιτρέπουν το εμπόριο ελεφαντόδοντου βάζουν σε κίνδυνο την τουριστική φήμη της χώρας και το στόχο που έχουν θέσει, είναι δυνατό να αλλάξουν πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα. Το ΠΑΚΟΕ ψηφίζει την καταγγελία του Avaaz χωρίς κανένα δισταγμό.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ