Το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει στο μυαλό ενός σωστά σκεπτόμενου «ανθρώπου» είναι «πώς έχουν το θράσος οι κυβερνήσεις να τολμούν να συζητούν την κλιματική αλλαγή όταν πραγματικά συμβαίνουν όχι μόνο αυτά αλλά και άλλα τραγικά»;

Η λεοπάρδαλη του χιονιού ζει στις ψηλές απομονωμένες πλαγιές των Ιμαλάϊων και σήμερα είναι από τα πιο απειλούμενα μεγάλα αιλουροειδή του πλανήτη.

Το Νεπάλ είναι ένα από τα τελευταία της καταφύγια αλλά οι ντόπιες αρχές ετοιμάζονται να φτιάξουν αυτοκινητόδρομο που θα κόψει το σπίτι της στα δύο.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις θέλοντας να βοηθήσουν την επιβίωση αυτού του είδους, έχουν ξεκινήσει καμπάνια όπου καθένας μπορεί να δώσει χρήματα ώστε να αγοραστούν οι εκτάσεις που ζουν οι λεοπαρδάλεις και με αυτό τον τρόπο να τις προστατέψουν.

Το εύθραυστο αυτό ορεινό οικοσύστημα είναι μία από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές του Νεπάλ. Η λεοπάρδαλη του χιονιού και πολλά άλλα είδη, όπως κόκκινα πάντα, παγκολίνοι και εκατοντάδες είδη πεταλούδων, απειλούνται όχι μόνο από τη διάνοιξη του δρόμου, αλλά και από τις εξορύξεις,

Πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον απομένουν λιγότερες από 7.000 λεοπαρδάλεις του χιονιού κάτι που θεωρείται ως αποτέλεσμα της 6ης μαζικής εξαφάνισης των ειδών που προκαλεί ο άνθρωπος ανοίγοντας χιλιάδες νέους δρόμους και ορυχεία που διαταράσσουν τα οικοσυστήματα και αφήνουν αυτά τα απροστάτευτα είδη χωρίς σπίτι.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ