Το ΠΑΚΟΕ με την ευκαιρία της παρακάτω είδησης θέλει να επισημάνει ότι στο «Θριάσειο Πεδίο» τέτοια εργοστάσια «τοξικοί τάφοι» υπάρχουν τουλάχιστον δέκα (10) και κανείς δεν κάνει τίποτα. 

Επίσης η χωματερή της Φυλής πραγματικά είναι ένας υγρός τάφος. Για αυτό χρειάζεται προσοχή και οι δημοσιογράφοι καλό θα είναι να συνδυάζουν τις ξένες «ειδήσεις» με τα ελληνικά δεδομένα.

Η πρόεδρος του ρωσικού οργανισμού εποπτείας φυσικών πόρων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εργοστάσιο στο οποίο κυριαρχεί η αδιαφορία των υπεύθυνων και βρίσκεται στην περιοχή του Ιρκούτσκ. Η πρόεδρος αναφέρει ότι πρόκειται για μία περιοχή οικολογικής καταστροφής και οι δράσεις που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι άμεσες αλλιώς θα έχουμε ένα οικολογικό Τσερνόμπιλ. Στο χώρο του εργοστασίου βρίσκονται υπολείμματα που περιέχουν υδράργυρο, δεξαμενές που είναι γεμάτες με επικίνδυνες χημικές ουσίες και απόβλητα πετρελαίου. Τονίζει επίσης ότι το εν λόγω εργοστάσιο είναι το πλέον ζωντανό παράδειγμα ανεύθυνης συμπεριφοράς των ιδιοκτητών του οι οποίοι το εγκατέλειψαν αφού πρώτα το εκμεταλλεύτηκαν μέχρις εσχάτων.