Όλα αυτά καλά Κε τρανέ επιχειρηματία. Αλλά όταν τα παρασκευάζετε για να πάνε στην κατανάλωση και πρέπει να είναι σε ράφια super-markets και περίπτερα ή καντίνες, τότε γίνεται επιτακτική για ουσίες σε μεγάλο βαθμό καρκινογόνες.

Μάλιστα χρειάζονται περισσότερες ποσότητες από τα φρέσκα, επειδή ο πολτός και οι σπόροι έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους.

Η πρόταση του ΠΑΚΟΕ είναι αντί να ανακυκλωθούν και να πάνε σε ευαίσθητα στομάχια μικρών παιδιών, ας πάνε στη φύση ως λίπασμα.

Παράλληλα με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, αυξάνεται και η ζήτηση σε τρόφιμα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι σε μερικά χρόνια τα τρόφιμα δεν θα είναι αρκετά για όλους.

Ο Τζόναθαν Ροντρίγκε είναι ο πρώην διευθυντής ανάπτυξης της εταιρείας Moisson Montreal η οποία είναι η μεγαλύτερη τράπεζα τροφίμων του Καναδά. Η δουλειά του ήταν να παίρνει όσο περισσότερα φαγώσιμα αποφάγια μπορούσε να βρει και να τα μοιράζει σε διάφορες τράπεζες τροφίμων σε όλο το Μόντρεαλ. Το πρόγραμμά του συγκέντρωνε πλέον των διακοσίων μανάβικα της περιοχής και τα έδινε σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Εκτός από την τροφή που πετιέται στα μανάβικα, ο Τζόναθαν μιλάει και για τις ποσότητες τροφής που σπαταλιούνται κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρεία Stillgood Inc. που ανακυκλώνει πολτό χυμών και σπόρους και τους μετατρέπει σε μπάρες, σνακ και μπισκότα. Διάλεξε τον πολτό και τους σπόρους γιατί έψαχνε ένα τρόπο να ανακυκλώσει είδη διατροφής τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

Κατηγορίες: KATAΝΑΛΩΤΗΣ