Καλά το γράφουν παρακάτω ότι η «πάγια θέση» του Υπουργείου είναι…

Όμως εδώ και είκοσι (20) χρόνια το ΠΑΚΟΕ φωνάζει για τα ελληνικά λιμάνια ότι δεν πληρούν τις ουσιώδεις προδιαγραφές αφενός για τα επιβατηγά πλοία που είναι η ζωή των νησιωτών μας και αφετέρου για τα κρουαζιερόπλοια και τα μικρά σκάφη που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ελλιμενισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης και γενικότερα περιβαλλοντικών όρων που δυστυχώς δεν …υπάρχουν. Άραγε για ποια ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού συζητάμε; Ας έχουν χάρη οι υπέροχες τοποθεσίες στα υπέροχα νησιά μας.

Διαφορετικά κρουαζιερόπλοιο θα βλέπαμε μόνο στην TV. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι κατασκευασμένο για παραπάνω από δύο κρουαζιερόπλοια.

Η πάγια θέση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται στο πλαίσιο του νόμου, της προστασίας της ναυτικής εργασίας και του θαλάσσιου πλούτου και περιβάλλοντος. Επίσης το Υπουργείο καλωσορίζει το γεγονός ότι στο φετινό «Posidonia Sea Tourism Forum» θα εξεταστούν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στην κρουαζιέρα για την προσαρμογή στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.

Εξάλλου παράγοντες από το Υπουργείο Τουρισμού δήλωσαν ότι «ο θαλάσσιος τουρισμός αποτέλεσε στρατηγική επιλογή και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια στοχεύει στη βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών σε μαρίνες, στην κρουαζιέρα και στο home-porting».

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ