Σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής η Περιφέρεια χρειάζεται μία γενναία επανεκκίνηση. Τα προηγούμενα χρόνια ξοδεύτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν επιλυθεί κρίσιμης σημασίας ζητήματα, όπως

  • η διαχείριση των απορριμμάτων
  • η αντιπλημμυρική θωράκιση
  • η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές
  • η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών
  • η προστασία του περιβάλλοντος

Σχεδιάζει να υλοποιήσει πολιτικές οι οποίες θα δίνουν έμφαση και θα προωθούν λύσεις

  • στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Εφαρμογή σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δήμων κατασκευή έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
  • στην προώθηση συνεργασιών και συνεργειών με το Κεντρικό Κράτος και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα για την εκτέλεση έργων και την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπου η Αττική έχει συγκριτικό πλεονέκτημα με αποτέλεσμα δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
  • στην ενίσχυση του  κοινωνικού ρόλου της περιφέρειας, την περαιτέρω ενίσχυση κοινωνικών δομών ως και την ανάληψη ρόλων σε τομείς όπως η πρόληψη της υγείας

Κύριε Πατούλη

Το ΠΑΚΟΕ που λειτουργεί 40 χρόνια και έχει κατά καιρούς προτείνει διάφορες εποικοδομητικές δράσεις για τα σκουπίδια, για την ατμοσφαιρική ρύπανση, για τις θάλασσες, για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, για τις «δήθεν» βιομηχανικές άτυπες ζώνες στην Αττική, δυστυχώς δεν έχει εισακουστεί.

Ελπίζουμε με εσάς Περιφερειάρχη να δούμε πραγματικά έργα και όχι να ακούμε λόγια.

Από την άλλη…

Στο χείλος της χρεοκοπίας η Περιφέρεια Αττικής

Εκτιμά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Κος Σγουρός και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα είναι ο νικητής στη μάχη των εκλογών. Θεωρεί ότι υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για να τον επιλέξουν οι ψηφοφόροι σε σχέση με τους δύο κύριους ανταγωνιστές του, τον κ. Πατούλη και την κα. Δούρου. Ο πρώτος αναφέρεται στα δείγματα γραφής που έχει καταθέσει κατά τη θητεία του ως περιφερειάρχης (2011-2014) και ως νομάρχης Αθηνών (2002-2010), καθώς το έργο του έχει αναγνωριστεί δημόσια από φίλους αλλά και αντιπάλους. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τους συνεργάτες του που αν και προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, κανείς τους δεν λογοδοτεί σε κανένα κόμμα.

Αποτιμάει αρνητικά την περίοδο Δούρου στην Περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα κατά τη θητεία του , όπως αναφέρει, η Περιφέρεια είχε 350 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό και επέδειξε υψηλή απορροφητικότητα στο ΠΕΠ 2007-2013 και έτοιμο το επόμενο ΠΕΠ 2014-2020. Επίσης την κατηγορεί ότι ήταν μονίμως απούσα από όλες τις κρίσεις – καταστροφές στην Αττική και ότι απέτυχε στη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ δεν προχώρησε κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο.

Αναφέρει ότι η κα. Δούρου ακολούθησε μια αλόγιστη οικονομική πολιτική με αποτέλεσμα το οικονομικό άνοιγμα της Περιφέρειας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ , ενώ το αποθεματικό ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου όταν η Ελλάδα θα βγαίνει από τα μνημόνια, η Περιφέρεια Αττικής θα μπαίνει σε αυτά.

Καταγγέλει ότι η κα. Δούρου λόγω αντίθεσης στη μέθοδο χρηματοδότησης ΣΔΙΤ εγκατέλειψε όλα όσα είχε σχεδιάσει ο ίδιος το 2012 (Μονάδες Επεξεργασίας και δράσεις για διαλογή στην πηγή).

Επίσης θεωρεί τις υποψηφιότητες Πατούλη και Δούρου ευκαιριακές και λέει ότι τους το επέβαλλε το κόμμα τους.

Κλείνοντας τονίζει ότι δεν παρασύρεται σε υποσχέσεις και παχιά λόγια και ότι έχει μάθει να τηρεί τις δεσμεύσεις του και γι’ αυτό ζητά την ψήφο των πολιτών.

Κύριε Σγουρέ,

Ακριβώς επειδή έχουμε «ιδίοις όμασι» διαπιστώσει τα λάθη και τις παραλείψεις σας και γι’ αυτό η επανεκλογή σας ήταν άκαρπη ως Περιφερειάρχης θέλουμε να πιστεύουμε ότι εάν εκλεγείτε θα αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος.

Έτσι και αλλιώς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ