Το ΠΑΚΟΕ επιβραβεύει τέτοιες ενέργειες και ψηφίζει υπέρ της Νεμόντε και με όποιο μέσο θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια επειδή πιστεύει ότι είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ σκοπεύει να ξεπουλήσει εκατομμύρια στρέμματα παρθένου δάσους σε πετρελαϊκές εταιρείες. Όμως υπάρχει μία γυναίκα, η Νεμόντε από την φυλή Χουαοράνι, που οδηγεί τον λαό της έξω από το δάσος προκειμένου να αγωνιστούν για τα εδάφη τους.

‘Ετσι έχει ξεκινήσει μία δικαστική διαμάχη που μπορεί να τερματίσει το ξεπούλημα της πατρίδας της και να γίνει ορόσημο για όλους τους αγωνιστές του Αμαζονίου.

Η Νεμόντε χρειάζεται την οικονομική αρωγή όλων των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ατόμων, προκειμένου  να προσλάβει τους καλύτερους δικηγόρους και να φέρει φυλές από το δάσος να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Το σύνταγμα του Εκουαδόρ καθώς επίσης και η διεθνής νομοθεσία προβλέπουν ότι οι αυτόχθονες φυλές έχουν δικαίωμα λόγου πριν πουληθεί κάποιο κομμάτι της γης τους, αλλά πολύ συχνά καταπατούνται αυτά τα δικαιώματα.

Το δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί το 10% των ειδών του πλανήτη και παράγει το 20% του οξυγόνου παγκοσμίως. Επίσης απορροφάει και αποθηκεύει διοξείδιο του άνθρακα όπως κανένα άλλο μέρος στη Γη.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική καθώς οι κυβερνήσεις σε όλη την περιοχή του Αμαζονίου θυσιάζουν το δάσος για υλοτομία, πετρέλαιο και εξορύξεις

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των Χουαοράνι αλλά με μια έφεση , η κυβέρνηση μπορεί να αρπάξει την νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Κατηγορίες: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ