Η επικινδυνότητα για τους κατοίκους της Αθήνας, εξαιτίας των τοξικών αποβλήτων που κυκλοφορούν με διάφορους χρωματισμούς σε διάφορα ρέματα που διασχίζουν τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας και τους γύρω δήμους είναι μεγάλη.

Η παρουσία επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία μικροβίων (εντερόκοκκοι, κολοβακτηρίδια e. Coli) αποδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία των «αρμοδίων» της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΕΥΔΑΠ, που δυστυχώς δεν αγγίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν να το κουκουλώσουν. Από το συνημμένο πίνακα διαπιστώνεται ότι, και στα είκοσι (20) σημεία δειγματοληψίας, οι τιμές των μικροβίων είναι αρκετές φορές πολλαπλάσιες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Ιδιαίτερα στο ρέμα του Κηφισού, Μεταμόρφωση-γέφυρα Τατοΐου όπως φαίνεται και στο συνημμένο σκαρίφημα. Επίσης σχεδόν σε όλα τα σημεία του Κηφισού που υπάρχουν παράνομες βιομηχανικές-βιοτεχνικές παροχετεύσεις, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, όπως φαίνεται στον πίνακα και στο σκαρίφημα.

Για αυτά το ΠΑΚΟΕ προτείνει:

  • Άμεσο έλεγχο από τα, δυστυχώς ανύπαρκτα, συνεργεία της πολιτείας (ΥΠΕΝ, Περιφέρεια, Δήμοι)
  • Επιβολή προστίμων στους παράνομους παροχετευτές των επικίνδυνων αποβλήτων
  • Την άμεση επέμβαση της Εισαγγελίας, όπου θα σταλούν τα στοιχεία αυτά που το ΠΑΚΟΕ παράγει ή δίνει ΔΩΡΕΑΝ στη δημοσιότητα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ