Το ΠΑΚΟΕ επικροτεί και συνδράμει παρόμοιες ακτιβιστικές δράσεις και επειδή πιστεύει ότι διδασκόμαστε από το παρελθόν θυμίζει στους χιλιάδες υποστηρικτές του, ότι τον Οκτώβριο του 1979 –τρεις μήνες μετά την ίδρυσή του- στο Ζάππειο Μέγαρο σε μια ημερίδα του (με τη συνεργασία του UNEP (τμήμα Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.) πραγματοποίησε δράση ενάντια στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου. Τώρα, μετά από σαράντα (40) χρόνια προτείνει στην πολιτεία:
- Την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης του Παρισιού
- Την άμεση εφαρμογή της απεξάρτησης από βρόμικες ενέργειες (λιγνίτης, πετρέλαιο)
- Τη δημιουργία ομάδας ανεξάρτητων πολιτών για τον έλεγχο της κακοδιαχείρισης του ελλείμματος της ΔΕΗ.
Στόχο έχουν να «καταλάβουν» το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη, Χίθροου οι οργανωμένοι στο λεγόμενο “Extinction Rebellion”, ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο του ειρηνικού, μέχρι στιγμής, αγώνα τους που έχει παραλύσει δρόμους και κεντρικά σημεία του Λονδίνου το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Η αστυνομία με 1.000 περίπου αστυνομικούς να αναπτύσσονται καθημερινά στους δρόμους του Λονδίνου, σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών, έχει προχωρήσει σε 500 συλλήψεις για παραβίαση των νόμων δημόσιας τάξης και για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε λεωφόρο, την εβδομάδα που προηγήθηκε. Οι ακτιβιστές, που έχουν κάνει διαμαρτυρίες στη γέφυρα του Βατερλό, στην πλατεία του Κοινοβουλίου και στην περιοχή Oxford Circus, ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει κλιματική και οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2025, να βάλει φρένο στη μείωση της βιοποικιλότητας και να αναθέσει σε συμβούλια πολιτών ζητήματα οικολογικής και κλιματικής δικαιοσύνης.
Κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο όπου και θα μιλήσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο η 16χρονη Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ που πάσχει από αυτισμό και που ξεκίνησε πρώτη τον περασμένο Αύγουστο τις καλούμενες «κλιματικές σχολικές απεργίες» (κάθε Παρασκευή χιλιάδες παιδιά διαδηλώνουν για το κλίμα) θα λάβει μέρος στις διαμαρτυρίες του “Extinction Rebellion”.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ξεκίνησε Ανταποδοτική Ανακύκλωση και ενισχύει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων
Το ΠΑΚΟΕ δικαιώνεται, γιατί αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζεται μετά από πρότασή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ένα χρόνο πριν.
Καλή επιτυχία.
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Με το εν λόγω Πρόγραμμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, γίνεται ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των χώρων και των εγκαταστάσεων που στεγάζονται οι Εισαγγελικές Υπηρεσίες όλης της χώρας, εκπληρώνοντας τη νομική υποχρέωση ανακύκλωσης των συσκευασιών, που απορρέει από το Νόμο 4496/2017.
Το συνολικό ποσό του ανταποδοτικού αντίτιμου (το οποίο είναι 3 € λεπτά ανά 1 συσκευασία) που παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για τις συλλεγόμενες συσκευασίες, θα ενισχύσει έναν εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό σκοπό, ο οποίος είναι η ενίσχυση των πόρων του:
- Ν.Π.Ι.Δ. «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που σκοπός του είναι η επαγγελματική κατάρτιση φυλακισμένων και αποφυλακισμένων, η αποκατάσταση, η οικονομική συμπαράσταση, καθώς και η προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής τους επανένταξης.
Σημειώνεται ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Νέοι Ορίζοντες», ως Φορέας Αλληλέγγυας και Κοινωνικής Οικονομίας, που υλοποιεί σχέδιο δράσης προκειμένου άνεργοι αποφυλακισμένοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θα αναλάβει τη συλλογή και μεταφορά για ανακύκλωση των συσκευασιών, που καταναλώνονται εντός των Εισαγγελικών Υπηρεσιών όλης της χώρας, στα «σπιτάκια ανακύκλωσης» αλλά και στα «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».
Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου», που αποτελεί την έναρξη υλοποίησης του οράματος της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, αποτελεί την εφαρμογή μιας Ολοκληρωμένης Καινοτόμου Δράσης που συνδυάζει τη βοήθεια και την προσφορά τόσο προς το Περιβάλλον όσο και προς τον Άνθρωπο, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου ανακυκλώνει στους ειδικούς κάδους της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.