Έπρεπε να πεθάνουν 25 συνάνθρωποί μας, να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι της Μάνδρας, να αποκαλυφθούν οι αυθαίρετες δημόσιες και ιδιωτικές κατασκευές και στη συνέχεια η εξουσία να θριαμβολογεί ότι μετά από 26 χρόνια γίνεται…  ένα αντιπλημμυρικό έργο. Ντροπή σας κύριοι της εξουσίας.

Το ΠΑΚΟΕ πιστεύει ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει «κοτρώνα» για αυτά που γίνονται με την ψηφοθηρία των εγκληματικά υπεύθυνων της καταστροφής αυτής.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα Αττικής καθώς οι εργασίες έχουν φτάσει στο 75%. Πρόκειται για το έργο εκτροπής του ρέματος Αγίας Αικατερίνης  και διευθέτησης του χειμάρρου Σούρες. Το συγκεκριμένο έργο αφορά τους δύο χείμαρρους που έρχονται από δυτικά και έπνιξαν τη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Η περιφέρεια θυμίζει ότι για τη διευθέτηση των δύο χειμάρρων είχαν εκπονηθεί  προμελέτες από το 1993 και ότι δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε το σχέδιο πόλης με συνέπεια το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης να μπαζωθεί και να εξαφανιστεί η κοίτη του.  Επίσης επί 7,5 χρόνια (2003-2010) δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την εξαφανισμένη κοίτη του ρέματος και μόλις το Δεκέμβριο του 2010 λαμβάνεται η απόφαση να ξεκινήσει όχι το έργο αλλά η διαδικασία εύρεσης μελετητή.  Τον Ιούλιο 2012 υπογράφηκε η σύμβαση με τον μελετητή ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να παραδώσει  τη μελέτη εντός 15 μηνών. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίθηκε του Ιούλιο του 2014 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εγκρίθηκε η τοπογραφική και κτηματολογική μελέτη, η οριστική μελέτη υδραυλικών έργων, η μελέτη οριοθέτησης, η μελέτη ανάλυσης κόστους – οφέλους, τα τεύχη δημοπράτησης  και τον φάκελο ασφάλειας και υγείας για το παραπάνω έργο.

Εν τω μεταξύ από τον Απρίλιο του 2014 είχε σταλεί στο Δασαρχείο Αιγάλεω από την περιφέρεια έγγραφο και ζητούσε να εκδώσει πράξη χαρακτηρισμού των εκτάσεων, δηλαδή εάν είναι δασικές ή όχι, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, αλλά δεν υπάρχει απάντηση από το Δασαρχείο τρία χρόνια μετά.