Η ΔΕΗ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Το ΠΑΚΟΕ όμως που χρόνια τώρα παρακολουθεί τις δράσεις της ΔΕΗ και ως ΔΕΚΟ (Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας), αλλά και  ως Α.Ε. ,  η καταστροφή στο περιβάλλον που προξενεί είτε με τους λιγνιτικούς σταθμούς που λειτουργοί, είτε με τις εξορύξεις, είτε με τους θερμικούς πετρελαϊκούς σταθμούς είναι σίγουρα για “ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ”. Εάν κύριοι της ΔΕΗ νομίζετε ότι για να απαλλαγείτε από τις τεράστιες ευθύνες σας , θα παρέχετε ενημέρωση σε πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα – δείκτης αιωρούμενων σωματιδίων από τους λιγνιτικούς σταθμούς – και θα βλέπετε  τους μικρούς μαθητές να ζωγραφίζουν με μελανά χρώματα την κακοδιαχείριση και καταστροφή του περιβάλλοντος που επιτελείτε όλοι, Διοίκηση και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τότε εμείς το ΠΑΚΟΕ σας δίνουμε το “ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ” της Ντροπής

Συνήθως οι εκστρατείες ενημέρωσης για τα παιδιά στοχεύουν στην ευαισθητοποίησή τους για ζητήματα όπως οι κίνδυνοι που προέρχονται από φυσικά φαινόμενα, από το διαδίκτυο , από τον εθισμό στη βία και από ύποπτες συμπεριφορές ενηλίκων.

Μαθητές και μαθήτριες από το 17ο Δημοτικό Κοζάνης, το 11ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Παντοκώμης και Μαυροδεντρίου επισκέφτηκαν τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Καρδιάς. Ο ΑΗΣ υλοποίησε μία δράση κατά την  οποία οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από το πώς βλέπουν τα παιδιά μέσα από ζωγραφιές θέματα και συνθήκες λειτουργίας που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Ζωγραφιές άλλοτε χαρούμενες και αισιόδοξες και άλλοτε με ανησυχία και φόβο.

Για αυτή την πρωτοβουλία η ΔΕΗ διακρίθηκε στο διαγωνισμό Health and Safety Awards 2019 και έλαβε χρυσό βραβείο.

Η ΔΕΗ τιμήθηκε ακόμη με το χρυσό βραβείο σχετικά με την αποστολή 7.500.000 ενημερωτικών δελτίων με θέμα τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνεύμονα, καθώς επίσης και για εκτεταμένο πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ευπαθής ομάδες πληθυσμού  σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Η ΔΕΗ διακρίθηκε και με άλλα τέσσερα χρυσά και αργυρά βραβεία για τεστ δεξιοτήτων οδηγών-χειριστών βαρέων μηχανημάτων, για την ασφάλεια σε εργοταξιακούς χώρους , για σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων εγκαταστάσεων και για ασκήσεις για στους ΑΗΣ Κερατέας, Λαυρίου, Λινοπεραμάτων, Αθερινόλακου, Αλιβερίου.

Κατηγορίες: ΚΕΝΤΡΙΚΑ