Το ΠΑΚΟΕ από το 2010 είχε καταγγείλει δύο «δήθεν» εθελοντικές οργανώσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά δυστυχώς συνεχίζουν ακάθεκτοι το βρώμικο, αντεθνικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία έργο τους. Αυτοί πρέπει… να καούν για να συνετιστούν.

Εθελοντές πυροσβέστες κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας. Εκβίαζαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητώντας να εισπράξουν χρηματικά ποσά ως συνδρομές για τη λειτουργία δεκάδων σταθμών πυρόσβεσης που είχαν ιδρύσει σε όλη τη χώρα.

Η δράση τους εξετάστηκε στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στην εισαγγελέα η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στα μέλη αυτής της οργάνωσης, είναι και ένας απόστρατος πυροσβέστης. Πρέπει να αναφερθεί ότι η συμμορία αυτή είχε συνάψει συμβόλαια συνεργασίας με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση με πολλούς δήμους ανά τη χώρα, ενώ εκπρόσωποι δημοτικών αρχών που αρνήθηκαν να πληρώσουν τη συνδρομή, εκβιάστηκαν. Τέλος, κατηγορούνται για τρεις δασικές πυρκαγιές που φαίνεται να είναι προϊόν εμπρησμού.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ