Στην σύγχρονη εποχή, που τα κινητά τηλέφωνα, έχουν γίνει το πιο πολυφορεμένο αξεσουάρ για όλους μας, αδιαφορούμε για την ακτινοβολία που λαμβάνουμε από τη συνεχή χρήση τους, παρότι γνωρίζουμε τις συνέπειες της. Σύμφωνα με μετρήσεις Γερμανών επιστημόνων, μεταξύ των 15 μοντέλων που εκπέμπουν την υψηλότερη ακτινοβολία υπάρχουν εννέα τα οποία είναι κατασκευασμένα από κινεζικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, η Huawei έχει έξι πολυδιαφημισμένα smartphones της στα 10 πιο επικίνδυνα κινητά τηλέφωνα.

Ειδικότερα, μετρήθηκαν τα ποσά ακτινοβολίας στο κεφάλι του χρήστη, όταν το smartphone βρίσκεται σε επαφή με το αυτί του κατά τη διάρκεια κλήσης. Τα μοντέλα της λίστας είναι αυτά που δέχονται μία κάρτα SIM και βρίσκονταν σε κυκλοφορία στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Οι μετρήσεις αφορούν την ενέργεια που απορροφά το σώμα του χρήστη (Watt ανά κιλό- δείκτης ακτινοβολίας SAR).

Το ανώτατο όριο ακτινοβολίας που έχει τεθεί διεθνώς είναι τα 2 Watt ανά κιλό, όμως με βάση τη γερμανική πιστοποίηση προστασίας του περιβάλλοντος και των καταναλωτών DerBlaueEngel,τα μοντέλα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 0,60 Watt ανά κιλό. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία των Γερμανών, το κινητό με την υψηλότερη ακτινοβολία είναι το OnePlus 5T ενώ το αδερφό του μοντέλο, OnePlus 5, βρίσκεται στη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 8η θέση. Από την λίστα των χειρότερων σε εκπομπή ακτινοβολίας δεν λείπουν και τα πιο πρόσφατα κορυφαία μοντέλα της Apple, iPhone 7 και iPhone 7 plus και iPhone 8.

Κατηγορίες: KATAΓΓΕΛΙΕΣ