ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 321/8/2/2019

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κύριος Παναγιώτης Χριστοδουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Σήμερα καταθέσαμε στον Πρόεδρο και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μια Καταγγελία – Αναφορά σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στους δρόμους του Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης και Σταμάτας αλλά και σε ρέματα – παραρέματα του Κρυονερίου.

Είναι απαράδεκτο μεγάλες βιομηχανίες να ρίχνουν τα απόβλητα τους σε τέτοια κατάσταση έτσι ώστε να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα για τη δημόσια υγεία αφενός και αφετέρου για το περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι η Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ασχοληθούν με το θέμα και θα ενεργήσουν τα δέοντα.

Από εκεί και πέρα ευθύνη έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κύριος Φιλίππου, διότι τόσα χρόνια δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ούτως ώστε να απαγορευτεί η απόρριψη στα ρέματα των αποβλήτων αυτών αλλά ταυτόχρονα οι Δήμαρχοι και όλοι όσοι αδιαφορούν για την κατάσταση που επικρατεί στην άτυπη βιομηχανική ζώνη στην περιοχή αυτή.

Στη συνέχεια η Νομική Σύμβουλος του ΠΑΚΟΕ κυρία Σοφία Κέκου ανέφερε σχετικά:

Καταθέσαμε σήμερα την καταγγελία μας στην αξιότιμη Κυρία εισαγγελέα και τον αξιότιμο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταδείξουμε και να αναδείξουμε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα το οποίο μαστίζει την περιοχή.

Θεωρούμε ότι η κυρία εισαγγελέας θα πράξει τα νόμιμα και θα προωθήσει την συγκεκριμένη δικογραφία στη Κηρία Εισαγγελέα Περιβάλλοντος. 

Φυσικά οι ευθύνες του Δήμου, της Περιφέρειας και όποιων άλλων φορέων προκύψουν από την προκαταρκτική αυτή έρευνα, τις οποίες παρακολουθεί ο φορέας μας και θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια της επίλυσης τον προβλημάτων.

Το Θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων των πολιτών και πρωτίστως της πολιτείας, προκειμένου να πράξει τα δέοντα και να αναδείξει τυχών ποινικές και άλλες ευθύνες που μπορεί να υπάρξουν.

Συνημμένα παραθέτουμε τις Καταγγελίες-Αναφορές 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ