Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΑΚΟΕ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων για την «Παγκόσμια μέρα της Γης».

Στην ημερίδα που ξεκίνησε με εισήγηση του Προέδρου της Οργάνωσης καθηγητή Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, παρέστησαν εκλεκτοί καλεσμένοι με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.  Ο κ. Παπανίκας , καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στην οικολογική αξία του φυσικού αερίου και την αντίθεση των υποστηρικτών του πετρελαίου στην αξιοποίησή του.

Ο κ. Μπαράκος , Δρ. Χημικός- Μηχανικός, τόνισε την σημασία της βιοενέργειας η οποία δεν αξιοποιείται σχεδόν καθόλου στη χώρα μας, εν αντιθέσει με τη Διεθνή Κοινότητα.

Ο κ. Λογοθέτης, χημικός-μηχανικός, αναφέρθηκε στην σχεδόν ανύπαρκτη αξιοποίηση των απορριμμάτων ως πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Ο κ. Γιαννουλόπουλος, καρδιολόγος-πνευμονολόγος, επεσήμανε το βάρος που πέφτει στην κοινωνία από σοβαρές νόσους, οι οποίες προκαλούνται από την χημική ρύπανση, τον τρόπο ζωής και τις μεταλλαγμένες ουσίες.

Ο κ. Νησιώτης, χημικός-μηχανικός και πρώην διευθυντής της ΔΕΗ, υπογράμμισε τις σοβαρές επιπτώσεις της λιγνιτικής ενέργειας για το περιβάλλον και την Γη μας.

Ο κ. Μαλτέζος, ενεργειολόγος -μηχανικός, έθιξε τα ζητήματα  της έλλειψης πολιτικής βούλησης, των συμφερόντων και της μη υλοποίησης λύσεων υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την σημασία των ΑΠΕ και της ενεργειακής εξοικονόμησης. Υπενθύμισε επίσης την πρόταση του ΠΑΚΟΕ για την ίδρυση των ενεργειακών  καταναλωτικών Συνεταιρισμών.

Ο κ. Ιακωβίδης, αρθρογράφος, μίλησε για τις εκπληκτικές δυνατότητες παραγωγής ενέργειας από το Υδρογόνο. Μία καθαρή, ακίνδυνη και φθηνή διαδικασία.

Την ημερίδα συντόνισαν ο δημοσιογράφος Γιάννης Διαβάτης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων στην οποία δόθηκε έμφαση στις λύσεις και στο μέλλον της Γης μας, διότι σε τελική ανάλυση «Ημέρα της Γης», είναι η κάθε ημέρα που ζούμε.