Αστικα Αποβλητα

Το ΥΠΕΚΑ υποχώρησε μπροστά στη ΔΟΥΡΟΥ

Μέσα σε 24 ώρες το Υπουργείο ΠΕΚΑ αναγκάστηκε να πάρει πίσω τη διάταξη περί διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς η κυρία Δούρου αντέδρασε έντονα αφού η διάδουρουταξη αυτή θεωρήθηκε ως ευθεία παρέμβαση στο έργο της Αυτοδιοίκησης.

Ο κύριος Σκουρλέτης και ο κύριος Τσιρώνης παραδέχτηκαν ότι η Περιφερειάρχης Αττικής είχε δίκιο και απέσυραν τη διάταξη. Η Δούρου με τη σειρά της καταγγέλλει πως τελευταία υπάρχουν πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις για τα σκουπίδια και μάλιστα αποδίδει ευθύνες στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφέροντας ότι «καπελώνει» το ΥΠΕΚΑ για τον σχεδιασμό για τα σκουπίδια.

Η πολιτική της κυρίας Δούρου όσον αφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών, την έχει φέρει πολλές φορές σε σύγκρουση με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορους Υπουργούς. Έχει χαράξει δική της πολιτική στο θέμα αυτό και η Κυβέρνηση μετέπειτα την υιοθέτησε. Έχει αποτυπωθεί στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου για τα απορρίμματα της Αττικής που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ΠΕΣΔΑ, όμως, που είναι πόνημα της κυρίας Δούρου και των συνεργατών της, έχει επικριθεί έντονα πολλές φορές για την αοριστία και την σκόπιμη ασάφειά του. Το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος επέκρινε τις αδυναμίες του.

Το ΠΑΚΟΕ θα σταθεί δίπλα στην Δούρου στον αγώνα της μέσα και έξω

από το ….. κόμμα της για τα βασικά προβλήματα της Αττικής.