Στην ομιλία του στις 13.10.2015 στη Βουλή, ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και της Οικολογίας ακόμη και αν η κυβέρνηση κινηθεί σε άλλη κατεύθυνση και υπογράμμισε την ανάγκη υπεράσπισης των αξιών της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και τη λήψη μέτρων που θα στοχεύουν σε μια βιώσιμη οικονομία. Ζήτησε μεταξύ άλλων:

  • Την παράταση της μη παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ, με νόμο που πρέπει να φέρει άμεσα η κυβέρνηση.
  • Την προστασία των χαμηλών συντάξεων από τις επικείμενες μειώσεις.
  • Την τήρηση της αρχής της προοδευτικότητας των συντελεστών της φορολογίας σε όλα τα εισοδήματα, περιλαμβανομένων και όσων προέρχονται από μισθώματα ακινήτων.
  • Την υπεύθυνη τοποθέτηση όλων των κομμάτων για τη συζητούμενη διατλαντική συμφωνία της TTIP, μια συμφωνία που ενισχύει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, ανοίγει το δρόμο στα μεταλλαγμένα προϊόντα, καταστρέφει τις οικονομίες των μικρότερων χωρών και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, τη δημοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία των πολιτών.

Επεσήμανε ότι  «Η Αριστερά και η Οικολογία θα πρέπει να υπερασπιστούν τις αρχές τις κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνική Δικαιοσύνη σημαίνει ανακατανομή του πλούτου, στήριξη των φτωχών και των αδυνάτων, δωρεάν παιδεία και δωρεάν παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας. Βιώσιμη οικονομία δεν είναι η οικονομία χωρίς σχέδιο βιωσιμότητας, δεν είναι η οικονομία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δεν είναι τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια, δεν είναι οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια που καταστρέφουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο άμετρος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός είναι ασύμβατος με τη βιώσιμη οικονομία η οποία προϋποθέτει την αποκέντρωση, την ισόρροπη ανάπτυξη και την προστασία των φυσικών πόρων».

Μας άνοιξε τα χαρτιά της και τα μάτια μας η κυρία Λαγκάρντ κι εμείς 4 χρόνια την έχουμε καλά κλειδαμπαρώσει…τη λίστα.Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλει την

απαράδεκτη κωλυσιεργία ολόκληρου του κοινοβουλίου.

 

lista-lagkard