Ένα ακατοίκητο –για την ώρα- ελληνικό νησάκι, του Ιονίου, η Οξεία (ή Οξυά, όπως την αποκαλούν οι περίοικοι), ανάμεσα στην Ιθάκη και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, θα γίνει το «ελληνικό Μονακό», όπως το χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Η Οξεία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί από τα 20 του συμπλέγματος των Εχινάδων, με έκταση 4,223 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

οξεια

Ήδη στο νησάκι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, με βάση σχέδιο που έχει εκπονήσει ελληνικό γραφείο και τελεί υπό την πλήρη έγκριση του νέου ιδιοκτήτη του, εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, ο οποίος πέρυσι αγόρασε την Οξεία κι άλλα πέντε νησάκια των Εχινάδων, καταβάλλοντας 5,6 εκατομμύρια ευρώ, όπου το επισκέφθηκε φέτος.
Έχουν ήδη διανοιχθεί δρόμοι και ζώνες πυροπροστασίας κι έχουν κατασκευαστεί και τα πρώτα οικήματα, με διαφορετικό ζωηρό χρώμα το καθένα, αλλά με βάση την επτανησιακή αρχιτεκτονική (δηλαδή όχι υψηλά και πολυώροφα κτίρια) που θα βλέπουν όλα προς τη θάλασσα.

Το σχέδιο για το ελληνικό Μονακό ονομάζεται «Oxia Art Island», με τη φιλοδοξία όταν ολοκληρωθεί (2017) να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη, αλλάζοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας και να προσελκύσει κυρίως διάσημους και ζάμπλουτους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 300 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι την ολοκλήρωσή της θα προσφέρει 700 θέσεις εργασίας και μέχρι 300, κατά τη λειτουργία του. Όλοι οι εργαζόμενοι θα προέρχονται από τη γύρω περιοχή, την Αιτωλοακαρνανία, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά κι ενδεχομένως την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, κάτι για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί και ο εμίρης του Κατάρ.

Με βάση το ελληνικό σχέδιο, στην Οξεία θα κατασκευαστούν:

-Πολιτιστικό κέντρο,

-Γκαλερί,

-Μουσείο,

-Πάρκα τέχνης,

-Χώροι για διοργάνωση συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

 

Θα προσκαλούνται κορυφαίοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να παρουσιάζουν τα έργα τους, με σκοπό η Οξεία να αποτελέσει πόλο έλξης από όλα τα σημεία του πλανήτη. Θα διοργανώνονται θεματικές εκθέσεις, φεστιβάλ, αλλά και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για μεγάλα οικουμενικά προβλήματα (ανθρωπιστικά, περιβαλλοντικά, αντιμετώπιση συνεπειών πολέμου, πείνας κ.α.)

Στο νησί του Ιονίου, θα κατασκευαστούν επίσης χώροι άθλησης κι αναψυχής, όπως:

-Γήπεδα τέννις με προδιαγραφές διεξαγωγής διεθνών τουρνουά.
-Πίστα για ποδηλατικούς αγώνες ΒΜΧ ή cross για μηχανές.
-Ειδική μαρίνα, για να γίνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες ή windsurfig, καθώς και με τζετ-σκι, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο και για αγώνες με καταμαράν.
-Αγώνες τρεξίματος (extra running), σε ανώμαλο έδαφος.

Το νησί θα διασυνδέεται με πεζόδρομους κι ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, προσβάσιμα σε όλους (και αναπήρους) για πεζοπορίες και περιπάτους μέσα στη φύση, παιδικές χαρές κι ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.

Το σχέδιο αξιοποίησης του νησιού προβλέπει την κατασκευή δυο αμφιθεατρικών χωριών, που θα ονομάζονται Καλυψώ και Δάφνη. Κάθε κατοικία (το πολύ διώροφη) θα διαθέτει 1-5 δωμάτια και ξεχωριστή πισίνα, που θα είναι αθέατη από τη γειτονική.

Εξάλλου θα κατασκευαστούν:

    Πεντάστερο τριώροφο ξενοδοχείο, με 24 επιπλέον σουΐτες.

    Παραθαλάσσια μπάνγκαλοους.

    Θεματικά εστιατόρια (δηλαδή άλλο για χορτοφάγους, άλλο με θαλασσινά, άλλο για κρεατοφαγία, άλλο για ελληνική κουζίνα, άλλο για μεσογειακή διατροφή κλπ)

    Καθιστικά μπαρ

    Καφετέριες και

    Χορευτικό club (και με εστιατόριο), με την προσδοκία να γίνει ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, για ξέφρενα ολοήμερα και ολονύκτια πάρτυ.

 

Θα κατασκευαστεί συγκρότημα ακριβών καταστημάτων, κατά μήκος της παράκτιας ζώνης της Οξείας, τα οποία θα μπορούν να προσελκύσουν και επισκέπτες που θα καταφτάνουν με θαλαμηγούς, κότερα ή και ελικόπτερα. Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται να κατασκευαστούν μαρίνες, πλωτές αποβάθρες και ελικοδρόμια. Για να ενισχυθεί η πρόσβαση στο νησάκι, η κυβέρνηση πρόκειται –σύμφωνα με πληροφορίες- να διαμορφώσει κατάλληλα, τόσο το αεροδρόμιο του Αράξου που σήμερα ουσιαστικά είναι αχρησιμοποίητο, όσο –ενδεχομένως- και αυτό του Ακτίου, ώστε να μπορούν να προσγειώνονται και μεγαλύτερα αεροσκάφη. Παράλληλα θα επιταχυνθεί, εφόσον εκταμιευτούν τα προβλεπόμενα κοινοτικά κονδύλια, μέσω ΕΣΠΑ, η διαπλάτυνση και ανακατασκευή, τόσο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, όσο και της Ιονίας οδού.

Όλη η επένδυση θα τελεί υπό τον έλεγχο των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων),που είναι το αρμόδιο όργανο για να την αδειοδοτήσει, με βάση τη διακρατική συμφωνία με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

 

Υπάρχουν όμως δυο …”προβλήματα”:

 

  1. Εμφανίστηκαν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το νησί τους ανήκει και το απαλλοτρίωσε παράνομα η δικτατορία.
  2. Στην επένδυση αντιδρούν έντονα ακτιβιστές και οικολόγοι από τον Αστακό και τη γύρω περιοχή, επικαλούμενοι ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον. Μάλιστα η σχετική επιτροπή επισημαίνει ότι η Οξεία έχει χαρακτηριστεί ζώνη Νατούρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί οικονομικά.

 

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται τέσσερις περιβαλλοντικές μελέτες, μία για κάθε εποχή του χρόνου. Ζητούν αυτές να έχουν την έγκριση και της Κομμισιόν –πέραν των ΕΧΣΑΣΕ. Φοβούνται μήπως δημιουργηθεί στην Αιτωλοακαρνανία μια ακόμη περίπτωση «Σκουριών».

 

Οι επενδύσεις είναι καλές όταν πραγματικά βελτιώνουν το οικοσύστημα που λειτουργούμε σταθερά. Ένας πόλος έλξης ξένων επιστημόνων, καλλιτεχνών και γενικά ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, μπορεί να γίνει το μικρό νησάκι «Οξεία», αρκεί να οργανωθεί σωστά.

Είναι στο μυαλό μας να πιστεύουμε ότι τέτοιες επενδύσεις – οι οποίες θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα της επτανησιακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δε θα μείνουν με κλειστά σύνορα όπως του Σκορπιού – θα διαψεύσουν όσους φοβούνται ότι θα δούμε πάλι «Σκουριές», διότι ο χαρακτήρας της επένδυσης είναι πολιτιστικός κι όχι βιομηχανικός.

Το ΠΑΚΟΕ ενθαρρύνει τέτοιες επενδύσεις, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες της σταθερότητας του ανθρωπογενούς οικοσυστήματος και της περί ου ο λόγος αειφορίας.