Αθήνα :28/09/2015

    Αρ. Πρωτ.: 7947

Προς:                                                                                                                                                                                         

1) κ. Πάνο Σκουρλέτη

Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Κοινοποίηση:

1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) κ. Γιάννη Τσιρώνη, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος

3) κ. Νίκο Τόσκα, αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας ευχόμαστε δημιουργική κι αποτελεσματική αντιμετώπιση στη θητεία σας, των οξυμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας.

Εμείς, ως φορέας που λειτουργεί τριάντα έξι (36) χρόνια (www.pakoe.gr) , θέλουμε, με τις τεκμηριωμένες θέσεις κι απόψεις μας, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων, υιοθετώντας τη ρήση του πρωθυπουργού για «τη συμμετοχή του λαού σε όλες τις διαδικασίες».

Για τον λόγο αυτό, σας στέλνουμε  συνημμένη την καταγγελία μας για την « Ελληνικός Χρυσός» που στείλαμε στη δικαιοσύνη, περιμένοντας την απάντησή σας καθώς κι ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο σας ζητάμε άμεση απάντηση.

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ VW ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

VOLKSWAGEN

  1. Πόσα όργανα μέτρησης υπάρχουν και σε ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου, για τις μετρήσεις καυσαερίων και ιδιαίτερα PM10, PM5 και PM5 στα αυτοκίνητα.
  2. Έχετε επιληφθεί του προβλήματος αυτού και σε ποιο στάδιο βρίσκεστε, ούτως ώστε τα 150.000 και πλέον αυτοκίνητα της VW να αρχίσουν να καταγράφονται;
  3. Το διοξείδιο του θείου (SO2) που οφείλεται κυρίως στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, το οποίο κατά τις εκτιμήσεις του ΠΑΚΟΕ έχει σημαντικά αυξηθεί την τελευταία διετία, ποιες είναι οι τιμές του (οχτάωρες και εικοσιτετράωρες) στην Αττική;

Το ΠΑΚΟΕ, επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, θα πραγματοποιήσει μετρήσεις στις εξατμίσεις αυτοκινήτων και στη συνέχεια θα καταθέσει εναντίον της εταιρείας αγωγή και μηνυτήρια αναφορά, επειδή πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και ταυτόχρονα το Υπουργείο λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

 

Κύριε Υπουργέ, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία χρειαστείτε.

 

 

Με εκτίμηση

 

Για το Δ.Σ. του ΠΑΚΟΕ

 

Ο Πρόεδρος,                                      Ο Γενικός Γραμματέας,

Παναγιώτης Χριστοδουλάκης                           Κων/νος Σολδάτος

Καθηγητής Παν/μίου                                        Ιατρός