Το φως της δημοσιότητας είδε στις 26.07.2015 η είδηση ότι αρχαιοκάπηλοι-χρυσοθήρες έσκαβαν ανενόχλητοι στο Δήμο Καλαμαριάς από το φθινόπωρο του 2014. Οι δράστες , δύο άνδρες και μια γυναίκα, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω  σε αρχαιολογικό χώρο του Δήμου να κάνουν ανασκαφή με βαριά οικοδομικά υλικά ενώ κατά την έρευνα που έγινα στην οικία της μιας εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις, χάρτες και φωτογραφίες για την ανεύρεση των θησαυρών. Το γεγονός καταδεικνύει την πλήρη αδιαφορία των δημοτικών αρχών για την πολιτιστική περιουσία καθώς οι δράστες δρούσαν ανενόχλητοι έως σήμερα. Το γεγονός αναδείχθηκε από την ΡΕΚΚ (Ριζοσπαστική Κίνηση Καλαμαριάς) ενώ οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι οι αρχαιοκάπηλοι εντόπισαν πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία εμπορεύτηκαν.

Καλαμαριά το μεγαλείο σου!kalamaria

Ο Δήμαρχος και όλοι οι παροικούντες δε βλέπουν, δεν ακούνε και δεν κινούνται – το βασικότερο! Σκυλιά, σκουπίδια, αρχαία και άλλα παραπροϊόντα στην εκμετάλλευση.

Δήμαρχε, πρέπει να αρχίσεις να προβληματίζεσαι. Άραγε, γιατί, όμως, δεν το κάνεις; Προσβλέπεις αλλού; Οι πολίτες σε εγκαλούν κι εσύ τηρείς σιγήν «ιχθύος»;

Κατηγορίες: Περιβαλλον