Αθήνα 07/08/2015
Αρ. Πρωτ.: 7919

Προς τον κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή

Υπουργό Υγείας

Κοινοποίηση:

1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) Εισαγγελία Καταναλωτή

 

ΘΕΜΑ: ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ- ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΥΜΑ ΠΑΓΩΤΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ;

 

Κύριε Υπουργέ,

Επισυνάπτουμε από το πρόσφατο τεύχος Ιούνιος-Ιούλιος της εφημερίδας μας (ΟΙΚΟ-νομία), τις αντίστοιχες σελίδες  που αφορούν σε θέματα που άπτονται στους τομείς ενδιαφέροντος του υπουργείου υγείας και χρήζουν περαιτέρω έρευνας και ελέγχου.

Πιο ειδικά, μπορείτε να δείτε στα επισυναπτόμενα κείμενα που σας στέλνουμε θέματα όπως: ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΣΕ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, χημικές αναλύσεις με ευρήματα που παραθέτουμε σε πίνακα, λύνουν τις απορίες, όπως άλλωστε και το άλλο μεγάλο θέμα με τους κινδύνους για την υγεία των μαθητών που «καραδοκούν» στα προϊόντα των σχολικών κυλικείων, (έρευνα ΠΑΚΟΕ).

Την αποκαλυπτική ετήσια έρευνα του ΠΑΚΟΕ για τα επικίνδυνα χύμα παγωτά. Μια έρευνα που έγινε σε μεγάλα κεντρικά ζαχαροπλαστεία και δημιουργεί τουλάχιστον, ανασφάλεια στον καταναλωτή.

Το άλλο μεγάλο θέμα με τις καταγγελίες που έφτασαν στην εφημερίδα για τις ασύδοτα υψηλές συμμετοχές των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Μια «πονεμένη» ιστορία σε καιρούς χαλεπούς που ο απλός πολίτης πασχίζει να επιβιώσει, η οποία βασίζεται στον αντιλαϊκό νόμο του Άδωνη Γεωργιάδη, νόμος ο οποίος θα πρέπει να αλλάξει  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Προσβλέπουμε σε συνεργασία μαζί σας, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του ΠΑΚΟΕ

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο  Αντιπρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Χριστοδουλάκης.            Θάνος Πετρογάννηςι                                   Κων/νος Σολδάτος

Πανεπιστημιακός                                Πολ. Μηχανικός                                            Ιατρός

 

03-TAYPED 16selido_

ANTIL.PAG.NERO_JUL.2015 (1)