ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ

               ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

               ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

–      Ιουλιανά 1965 – Ιουλιανά 2015

–      Πενήντα χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας ολόκληρου του πολιτικού συστήματος έφτασαν την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού.

–      Πότε θα κάνει ξαστεριά;

 

–      «Η Πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική».

Με αυτές τις επιγραμματικές σκέψεις από σήμερα, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε υγιείς δυνάμεις στην Ελλάδα οι οποίες έξω από κάθε κομματική σκοπιμότητα και οικονομική, κοινωνική, πολιτική διαπλοκή θα εργασθούν:

 

1. Για κοινωνική δικαιοσύνη

2. Για ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη

3. Για πραγματική αξιοκρατία

4. Για ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων.

 

 

Επειδή: εμείς οι πολίτες που σήμερα είμαστε θύματα των πολιτικών των Ελίτ στη χώρα μας, της διαφθοράς και της διαπλοκής τους με ανάλογα ευρωπαϊκά συμφέροντα, να εναντιωθούμε στην πενηντάχρονη σκλαβιά.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και οφείλονται, αφενός στην Ευρωζώνη που έδινε αφειδώς δάνεια των κρατών της στην Ελλάδα και αφετέρου των αφανών φορέων που διακινούσαν ανεξέλεγκτα τα χρήματα αυτά στις ….οικογένειες  και στους ημετέρους μέσα από τα διαχειριστικά καρτέλ της Ελλάδας.

Πενήντα χρόνια τώρα η κατανομή του πλούτου στην χώρα μας, γίνονταν σε συγκεκριμένα οικονομικά συστήματα, δίχως να δίνεται η δυνατότητα σε ‘μας τους πολίτες να φροντίσουμε και να οργανώσουμε σωστά τους κρατικούς μηχανισμούς παραγωγής, ελέγχου και διακίνησης αγαθών και εμπορίου και χωρίς να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, δίχως να οργανώσουμε τις αγροτικές δομές, χωρίς να οργανώσουμε ουσιαστικά τις κοινωνίες των πολιτών που αυτές είναι οι υγιές δυνάμεις του τόπου και αποτελούν τον τρίτο πυλώνα εξουσίας, μετά την εκτελεστική και την πολιτική.

Οι κοινωνίες των πολιτών που αποδεδειγμένα με στοιχεία, είναι ικανές να οδηγήσουν το οικοσύστημά τους στην ισότιμη εμπλοκή στους πυλώνες διαχείρισης της εξουσίας, ώστε να σταματήσει να είναι ανεξέλεγκτη η διαχείριση  των διακινούμενων αγαθών και αξιών, από το αποτυχημένο μοντέλο που στηρίζεται στα οικονομικά -πολιτικά και διαπλεκόμενα λόμπι διαφόρων φορέων.

Για τα παραπάνω, όταν εμείς η γενιά του “114” φωνάζαμε στα Ιουλιανά, το 1965 για διεκδικήσουμε το βασικό μας δικαίωμα στην παιδεία, αντιμετωπίσαμε την βασανιστική ορμή των χαφιέδων και των ΜΑΤ, αντικρίζοντας τα υπόγεια της Μπουμπουλίνας σε μια Αθήνα φλεγόμενη.

Έτσι και τώρα με τις ωμές παρεμβάσεις από τις ξένες Ευρωπαϊκές δυνάμεις, γίνεται προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων, ώστε να περάσουν στην συνέχεια τα “όποια” μέτρα, θα βάλουν την Ελλάδα στην γωνία, θα ευτελίσουν τον Ελληνικό λαό, θα ποδηγετήσουν τα “πιστεύω” των Ελλήνων και θα δημιουργήσουν ποιο δυνατά “λόμπι” οικονομικά, που δεν θα εξασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα σάπιο κράτος που δεν μπόρεσε στους πέντε μήνες να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει έστω και η νοοτροπία του “κρατικισμού” και των στρατιών με διαπλεκόμενους δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν τα κατάφερε και τώρα, ξεκάθαρα έβαλε “ενώπιον” του Ελληνικού λαού, το ερώτημα:

“Συμφωνείτε με την πρόταση του EUROGROUP όπως παρουσιάστηκε εκβιαστικά ΝΑΙ ή ΟΧΙ”

Ο λαός έδωσε την ηχηρή του απάντηση  και η κυβέρνηση καλείται για ένα μεγάλο διάστημα να διαπραγματευτεί σωστά και σοβαρά ακροβατώντας ανάμεσα στην ισχυρή βούληση του λαού που είπε ΟΧΙ, αλλά και στις χειρουργικές κινήσεις της ευρωπαϊκής σκακιέρας και του ευρώ, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους που στην πλειοψηφία τους απαιτούν την συντριβή της.

Εμείς βάζουμε τα παρακάτω ερωτήματα στην κυβέρνηση που έχει ενταχθεί υπέρ του “όχι” και στην αντιπολίτευση που είναι υπέρ του “ναι”, ώστε να πάρουν θέση, γιατί πολλά θέματα άπτονται του προβλήματος στην καθαρή αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής στο “σάπιο” κράτος.

Τα ερωτήματα είναι :

1. Με ποιους μηχανισμούς θα αλλάξετε την πάγια θέση του “κράτους” με την οποία ταυτίζεται ο κομματισμός στην λειτουργία του;

2. Πώς θα μπορέσετε να αναπτύξετε μηχανισμούς ελέγχου για την χρηστή διοίκηση και διαχείριση του Δημόσιου και Ευρωπαϊκού χρήματος ;

3. Πώς θα αναπτύξετε μια αγροτική πολιτική που θα εξυγιάνει τον αγροτικό κόσμο και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες σε άνεργους πολίτες με το δεδομένο ότι υπάρχουν εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητων εκτάσεων;

4. Πώς θα καλύψετε τις λοβιτούρες και τα λόμπι στην υγεία;

5. Πώς θα μπορέσετε  να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ. Life και άλλα) να χρηματοδοτούν σημαντικές ανάγκες και όχι να εξυπηρετούν τα οικονομικά “λόμπι” και συμφέροντα μερικών ατόμων που χρόνια τώρα λεηλατούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που στοχεύουν την κοινωνική οικονομία;

6. Πώς θα εξασφαλίσετε το ενεργειακό ισοζύγιο στην χώρα μας με στοχεύσεις στην ισότιμη και δίκαιη κατανομή του ενεργειακού αποτυπώματος;

7. Πώς θα εξασφαλίσετε την αξιοκρατική λειτουργία του Δημοσίου και των φορέων του;

8. Πως θα αποτρέψετε την συνεχιζόμενη ανεργία, τις αυτοκτονίες και τα λουκέτα στα καταστήματα, ώστε να σταματήσουν οι “θρασύτατοι” υπέρμαχοι του ΝΑΙ να ξεχνούν έντεχνα τις τεράστιες ευθύνες τους;

9. Πώς θα δώσετε την δυνατότητα στους νέους να έχουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης;

10. Τέλος πώς θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον εφιάλτη της έντεχνης χρεωκοπίας στην χώρα και να δώσετε το  χαμόγελο στους επί δεκαετίες ταλαιπωρημένους Έλληνες;

Εμείς πιστεύουμε σε όλα αυτά κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πρέπει να πάρετε θέση και να μην αφίεστε στα πρόχειρα λόγια στα “παράθυρα” και στα υπόλοιπα media.

Για όλα τα παραπάνω με όλες μας τις δυνάμεις:

1. Θα βοηθήσουμε την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στα προαναφερόμενα ερωτήματα με στόχο να βοηθάμε όλους όσους πραγματικά έχουν ταλαιπωρηθεί από την λαίλαπα της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας.

2. Θα καταγγείλουμε θετικά ή αρνητικά κάθε διαπλοκή που θα ανακαλύπτουμε προς το αρμόδιο υπουργείο και θα αναμένουμε να αναλάβει δράση για την κάθαρση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Εάν δεν το πράξει τότε θα καταγγείλουμε το Υπουργείο.

Εάν πραγματικά αισθάνεσαι ταπεινωμένος, αγανακτισμένος, διωγμένος, πάρε τηλέφωνο και κατάγγειλε μας ότι αισθάνεσαι, ότι εισπράττεις και ότι βλέπεις γύρω σου, στα τηλέφωνα 2108100804-5 από 08.00 -17.00 και Σαββατοκύριακο στο 6944/201044.