Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου», αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην «JermynStreet”  που ήθελε να επεκτείνει την ξενοδοχειακή μονάδα Βουλιαγμένης, δημιουργώντας  υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων, καθώς και 13-15 υπερπολυτελών βιλών στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη». Στόχος των ξένων επενδυτών ήταν να πουληθούν οι βίλες σε τιμές της τάξης των 30-35 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον  ότι από αυτήν την επένδυση , μέσω της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης, η Εθνική Τράπεζα περίμενε να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ και το Ελληνικό Δημόσιο ακόμη 100 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά όμως, σύμφωνα με το ΣτΕ, θα επιβαρύνουν  τις επιτρεπόμενες χρήσεις μετατρέποντας στο διηνεκές την ευαίσθητη ζώνη της χερσονήσου σε οικιστική περιοχή, με χρήσεις κυρίως κατοικίας και δευτερευόντως τουρισμού. Παράλληλα θα καθιστούσε δυσχερή την πρόσβαση των πολιτών στον ευρύτερο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο της χερσονήσου  και οι ανεγέρσεις αυτές θα ήταν αντίθετες στους νομοθετημένους και χωροταξικούς στόχους για ανάσχεση της οικιστικής εξάπλωσης της Αθήνας και για προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως των ακτών.