Η Ουγγαρία πρόβαλλε ένα μεγάλο και τολμηρό «ΟΧΙ» στον βιοτεχνολογικό γίγαντα “Monsanto” και της γενετικής τροποποιήσεως 1.000 στρεμμάτων καλαμποκιού, που βρέθηκαν καλλιεργημένα με τροποποιημένους σπόρους.

Η Ουγγαρία σε αντίθεση με πολλά κράτη της Ε.Ε., απαγορεύονται οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι. Ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας, κ. Μπόγκναρ, είπε ότι οι αρχές μπορεί να μην ερευνήσουν το πώς οι σπόροι έφτασαν στην Ουγγαρία, αλλά θα ελέγξουν, πού τα εμπορεύματα μπορούν να βρεθούν. Έντονες διαμαρτυρίες  υπάρχουν από τους ντόπιους αγρότες που ανακάλυψαν ότι έκαναν χρήση Γ.Τ. σπόρων, μια και η εποχή είναι ήδη σε εξέλιξη και είναι πάρα πολύ αργά για να σπείρουν νέους σπόρους, με αποτέλεσμα η συγκομιδή του τρέχοντος έτους να έχει χαθεί.

 

 

Μακάρι το σθένος των Ούγγρων να το είχαν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Γιατί με την απόφαση του Γενάρη του 2014 επί υπουργίας Μανιάτη, πέρασε οδηγία στην ΕΕ να κυκλοφορούν σ ’αυτήν ελεύθερα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Η MOSANΤO, κράτος εν κράτη στην Αμερική, επέβαλε τους δικούς της κανόνες και στην ΕΕ.

Εμείς όμως πρέπει να αντισταθούμε. Το ΠΑΚΟΕ έχει πραγματοποιήσει πολλές διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις ενάντια στα μεταλλαγμένα προϊόντα.