Πολιτική Οικολογια Χωρίς κατηγορία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Αμυράς κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό κ. Τσιρώνη για τη συμμετοχή της Ελλάδας και τη σύνθεση της αντιπροσωπείας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής πολιτικής περιορισμού των ρύπων από ανθρακικές μονάδες. Μεταξύ άλλων η ερώτηση βάζει τον παρακάτω προβληματισμό.

Η χώρα μας για χρόνια εκπροσωπείται μόνο από στελέχη της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ, δηλαδή από εκπροσώπους των συμφερόντων των  ρυπογόνων παραγωγών εταιρειών, υπονομεύοντας έτσι την όλη διαδικασία της Σεβίλλης καθώς και την αξιοπιστία της χώρας μας.

Ένα άλλο ζήτημα που θέτει προς απάντηση είναι και  για το ποια είναι η «θέση της κυβέρνησης για τη λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V» της ΔΕΗ.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ 1979   ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ (2014) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΡΜ2,5  ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ… ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.

 ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ … ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ … ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ.