Στην Πτολεμαΐδα 48.000 υπογραφές κατοίκων και μαζί με μελέτη της WWF Ελλάς στάλθηκαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας να σταματήσουν την κατασκευή νέας μονάδας λιγνίτη.

Αυτή η μονάδα μπορεί να καλυφθεί, σύμφωνα με την μελέτη από άλλες πηγές και μάλιστα εναλλακτικής φύσεως, όπως η ηλιακή, η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερο κόστος.

Μία μονάδα λιγνίτη θα καταστρέψει την υγεία των πολιτών και θα μολύνει την ατμόσφαιρα τα νερά ενώ και ταυτόχρονα η κατανάλωση νερού θα είναι μεγάλη.

Το ΠΑΚΟΕ εδώ και δύο χρόνια έχει εναντιωθεί με τεκμηριωμένα στοιχεία για την αντικατάσταση της «βρώμικής» ενέργειας από την καύση του λιγνίτη, με ΑΠΕ και μονάδες φυσικού αερίου. Όμως όπως βλέπουμε ύστερα από τις δηλώσεις του νέου Προέδρου της ΔΕΗ, για την αύξηση των λιγνιτικών μονάδων, το έργο θα συνεχιστεί. Όμως κύριοι της Κυβέρνησης, εάν ο καρκίνος θερίζει με αιτία τα αιωρούμενα σωματίδια από τις μονάδες αυτές, τότε με ποιους κατοίκους θα συναλλάσθετε και θα περιμένετε να σας ψηφίσουν; Αίσχος.