Από την ανεξέλεγκτη λειτουργία στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού τα νερά της περιοχής συγκέντρωναν υψηλές τιμές εξασθενούς χρωμίου.

Όλα αυτά δημοσιοποιήθηκαν  τον Αύγουστο του 2007 και οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν την είδηση.

Στα Οινόφυτα και στο Σχηματάρι μέσω της ΕΥΔΑΠ έφεραν καθαρό νερό, τα γύρω χωριά αναγκάζονται να πίνουν ακόμα και σήμερα από το νερό που μολύνεται από βιομηχανίες, οι οποίες δεν ελέγχονται από τις κυβερνήσεις, που διαδέχεται η μία την άλλη.

Το ΠΑΚΟΕ έχει κάνει πολλές μετρήσεις και αναλύσεις για το πρόβλημα των Οινοφύτων, της Τανάγρας και του Ασωπού. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα, οι συγκεντρώσεις του εξασθενούς χρωμίου κατά μήκους του Ασωπού όπου υπάρχουν αριστερά-δεξιά ρυπογόνες βιομηχανίες, έφτασαν τα 3750 μg/lt, πράγμα που δείχνει πόσο ρυπασμένος είναι ο Ασωπός και αποδεδειγμένα ο καρκίνος καραδοκεί σε μικρούς και μεγάλους.

Μάλιστα το καλοκαίρι υπογράφτηκε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΥΔΑΠ, ΥΠΕΚΑ και Δήμου Τανάγρας, ύψους 37.500.000 ευρώ, «δήθεν» για να καθαριστεί ο Ασωπός, να επεκταθεί το δίκτυο των αστικών λυμάτων και να εμπλουτιστεί το νερό του Ασωπού με καθαρό νερό του Μόρνου. Έλεος!!! Κύριοι της εξουσίας.

Στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ Κο Λαφαζάνη αλλά αυτός …. Δεν απάντησε.

Τα λεφτά όμως ξοδεύονται στην μαύρη τρύπα.