Ο υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, αναδεικνύει το πρόγραμμα της «green new deal», ως λύση για την παραγωγική ανασυγκρότηση,και πόλο έλξης της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «green new deal», μεταξύ άλλων, προβλέπει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην χώρα μας και παράλληλη απορρόφηση χιλιάδων ανέργων στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συν-Πρόεδρος των Γερμανών Πράσινων, Simone Peter, απαρίθμησε τους τομείς πάνω στους οποίους μπορούν να συνεργαστούν οι Γερμανοί Πράσινοι με τον Έλληνα υπουργό ΠΑΠΕΝ με κορωνίδα το κλίμα και την ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Τσιρώνης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αυτό, τονίζει ότι μπορεί  να φέρει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της κρίσης, καθότι φέρει επενδύσεις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ και 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη!

 

Κύριε αναπληρωτή, όλα αυτά ωραία ακούγονται. Περιμένουμε να δούμε πρακτικά τις προτάσεις σας. Αλλά μη ξεχνάτε ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, σας στείλαμε πρόσκληση-πρόταση συνεργασίας και έχουν περάσεις τρεις μήνες και ακόμη περιμένουμε απάντηση σας.

Στη βάση αυτή, εάν δεν δούμε εφαρμογή και αποτελέσματα δεν σας πιστεύουμε ότι θα καταφέρετε κάτι. Ευχόμαστε να βγούμε ψεύτες και κακοί επικριτές σας.